Vivo X3 - a vékonyság új mércéje

Ismét kínai gyártóé a világ legvékonyabb okostelefonja. Az új rekord 5,75 milliméter.

Vivo X3 - a vékonyság új mércéje

A legvékonyabb okostelefonnak járó címmel jóformán a Motorola 7,1 milliméteres pengéje, a RAZR R óta csak a kínai vállalatok pingpongoznak. Ráadásul a trónon eléggé sűrű a helycsere, hiszen ha egy kicsit visszatekintünk, láthatjuk, hogy szinte minden negyedévben (sőt, lassan már inkább havonta) megdől ez a rekord.

Most éppen a feltörekvő Vivo kezéből került ki a legvékonyabb okostelefon, de eddig egy nagyobb nevű gyártó masinájáé, a Huawei Ascend P6-é volt ez a cím. A nyár elején elérhetővé vált modell 6,18 mm-es testbe zsúfolt bele mindent, ami kell. A mostani alanyunknak ezt 5,75 milliméterre sikerült összenyomni, ami bizony nem kis előrelépés ilyen szinten. Ám a Vivo sem fogja sokáig élvezni a csúcson a levegőt, ugyanis máris bejelentették a trónkövetelőt. Az Umeox X5 szeptemberben kerülhet leleplezésre, és ha minden igaz, ez egy 5,6 mm "vastag" testet kap. Ez viszont a jövő, most inkább nézzük, mit kapunk a jelenlegi legjobbal.

A Vivo X3 egyáltalán nem egy olyan gép, ahol spóroltak a hardverelemekkel azért, hogy lentebb tudják tornászni a méreteit. A készülék kapásból egy 5 hüvelykes kijelzővel állítja szembe a vásárlóit, melyre 1280 x 720 képpontos felbontást "feszítettek ki". Az IPS technológiát használó magoldás mögé egy négymagos lapka került. A MediaTek MT6589 felturbózott testvérével lesz dolgunk, ahol mind a Cortex-A7 magok négyese, mind pedig a PowerVR SGX544 grafikus processzor magasabb frekvencián dolgozik, mint eredetileg - 1,5 GHz-ről és 357 MHz-ről beszélhetünk. Az energiahatékony, ám gyors SoC mellé 16 GB-nyi tárhelyet és 1 GB-os rendszermemóriát társítottak. Sajnos a microSD kártyahely a "pengeség" oltárán végezte, tehát bővíteni már nem tudjuk a 16 GB-ot.

A hátulsó, 8 megapixeles fotók készítésére alkalmas, LED villanóval ellátott kamera 1080p-s HD videófelvételek készítésére is lehetőséget nyújt. Nem spóroltak az előre figyelő egységen sem, mely 5 MPixeles felbontású, és szintén Full HD anyagok közvetítésére alkalmas megfelelő sávszélesség megléte mellett, így igazán jó minőséget produkálhat a videócsevegések során. Az X3 különálló audioprocesszort is kapott, de ennek a típusára nem derült fény. Az eszköz kapcsolati képességei között is van mit kiemelni. A megszokott dolgok mellett - így WLAN modem, Bluetooth modul, GPS vevő - került bele még infraport is, ez mostanában kezd visszatérni a csúcsmodellekkel.

A fehér valamivel vastagabb, 5,95 mm. Ennek az oka nem derült ki, ám még így is rekord vékony.

Az elképesztő fizikai paraméterekkel rendelkező masinán természetesen Android teljesít szolgálatot, azon belül is az egyik legfrissebb, 4.2-es Jelly Bean kiadása fut rajta. (Arról nem esett szó, hogy ez tartalmaz-e bármilyen, a gyártó által végrehajtott változtatást.) Az akkumulátor kapacitása 2000 mAh-s - ez bizony eléggé karcsú, de a takarékos belső jól bánik majd a tartalékokkal. Átlagos üzemidőre számítson (1 nap intenzív, 2-3 nap laza használat), aki a Vivo X3-mal szeretne közelebbről megismerkedni.

A Vivo X3 már megvásárolható kereskedelmi forgalomban, de egyelőre csak Kínában, illetve Kínából szerezhető be. Az ára a hazájában 2500 jüan, ami átszámítva nagyjából 305 eurónak felel meg (~92 ezer forint).

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward