Viszik a kínai számítógépeket, mint a cukrot

Viszik a kínai számítógépeket, mint a cukrot

A várakozásokat meghaladóan, 25 százalékkal, 99,6 millió dollárra növelte nettó nyereségét üzleti évének decemberben zárult harmadik negyedében a kínai Lenovo Group Ltd. - jelentette a Reuters. Két éve ez volt a pc-gyártó legjobb negyedéves teljesítménye. Az üzemi nyereségráta az előző három hónapban elért 1,9 százalékról 2,2 százalékra araszolt fel.

Az utóbbi részben a jüan felértékelődésének köszönhető: a kínai deviza 1,5 százalékkal lett erősebb a dollárral szemben október-decemberben. Segítette a céget az alkatrészek, az LCD-panelek és a DRAM memóriachipek piacán mutatkozó túlkínálat is.

Az elmúlt év végén a Lenovo produkálta a legnagyobb növekedését a pc-értékesítés terén, eladásai 21 százalékkal emelkedtek, ami jobb a HP, az Acer és a Dell adatánál, és sokszorosa a 2,7 százalékos piaci átlagnak. A következő időszakban azonban az elemzők várakozása szerint a gyengélkedő európai és amerikai piac, továbbá a lassuló kínai növekedés meggátolhatja, hogy a Lenovo megismételje jó október-decemberi teljesítményét.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward