Vista Service Pack 1: gyártásra kész!

Már nagyjából egy éve van piacon a Windows Vista, és éppen elérkezett az ideje a frissítésnek az 1-es Szervizcsomag személyében.

Vista Service Pack 1: gyártásra kész!

Már nagyjából egy éve van piacon a Windows Vista, és éppen elérkezett az ideje a frissítésnek az 1-es Szervizcsomag személyében.

A Microsoft nagy lépéseket tett az alkalmazások kompatibilitása, a meghajtóprogramok támogatása, a biztonság és a megbízhatóság felé az első Szervizcsomagban. Olyan fejlesztések is történtek, aminek következtében 50 százalékkal gyorsult a fájlok másolása (sokszor volt probléma a hálózaton keresztüli másolással).

Az elmúlt hat hónapban egy beta és egy kiadásra jelölt (RC) verzió is a nyilvánosság elé került, de ma végre véglegesítették a változatot, és megkapta az RTM (Ready To Manufacture - gyártásra kész) jelzést a javítás. Azonban áprilisig kell várnunk, mire kézbe vehetjük - illetve letölthetjük a változatot..

Az SP1 először öt nyelven lesz elérhető: angol, francia, spanyol, német és japán. Közvetlenül letölhető lesz a csomag a Microsoft.com-ról, vagy Windows Update-en keresztül. Azok akik problémás meghajtóprogramokkal rendelkeznek, azoknak a Windows Update nem fogja felajánlani a frissítést - közölte Mike Nash a Microsoft termékmenedzsment részlegének alelnöke.

"Elérhetővé válik Windows Update-n keresztül az 1-es Szervizcsomag, így akik az automatikus frissítést használják, a program le fogja tölteni az SP1-et. Azonban mint említettem, problémás driver-ek észlelése esetén az SP1 nem fog automatikusan letöltődni és feltelepülni. Amint kompatibilis driverek megjelennek, azonnal frissíthetők lesznek a rendszerek 1-es Szervizcsomagra. Ennek eredményeképp egyre több rendszer kap SP1-et, de csak akkor ha biztosak vagyunk ez nem árt a felhasználónak."

A Windows Vista 2006. november 30-án kapta meg az RTM jelzést és 2007. január 30-án került forgalomba. Eddig nem sikerült annyi felhasználó szívét elhódítani, mint amennyit a Microsoft szeretett volna, de ennek ellenére az operációs rendszer eladásai továbbra is élénkek. Ez valószínűleg inkább a laptopok erős eladásainak köszönhető, mint az asztaliaknak, ugyanis a hordozható számítógépek nagyrésze már kizárólag Vista-val kapható.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward