Vista-boot 4 másodperc alatt

Ez talán vad képzelgésnek tűnik csupán, ám az alaplap-gyártó, ASUS-leányvállalat ASRock mégis pontosan ezt valósította meg a maga új, Instant Load névre keresztelt funkciójával.

Vista-boot 4 másodperc alatt

Ez talán vad képzelgésnek tűnik csupán, ám az alaplap-gyártó ASUS-leányvállalat ASRock mégis pontosan ezt valósította meg a maga új, Instant Load névre keresztelt funkciójával.

Előálltak ugyanis egy olyan új alaplap-szériával, amelyet egy igen különleges képességgel ruháztak fel - lényegében a Vista-ból már ismert "alvó" állapot egy továbbfejlesztett változatával, amely azonban annál jóval kevesebb áramot fogyaszt, és láthatólag hatékonyabb is. E hardveres megoldás segítségével ugyanis a Vista valóban bebootolható mindössze 4 másodperc alatt.

Az Instant Boot úgy működik, hogy amikor lekapcsoljuk a gépet, akkor lényegében egy újraindítást hajt végre - ám amikor a rendszer újra felállt, életbe lép ez a bizonyos fejlesztett alvó állapot. Így amikor később újra bekapcsoljuk a gépet, már minden készen áll a memóriában, és csak arra vár, hogy újra használatba vegyük. A Vista-felé hagyományos alvó állapottól ez még abban is különbözik, hogy itt csak maga a rendszer kerül azonnali betöltésre, esetleges előzőleg használt, egyéb alkalmazások nem.

Megvan persze az eljárásnak a hátránya is, bár az még talán elviselhető: a gép kikapcsolása így egy kicsit több időbe telik - de ha úgy tesszük fel a kérdést, hogy mit szeretnénk inkább, gyors kikapcsolást, vagy gyors bootolást, akkor már nem is olyan nehéz a választás.

Az ASRock Instant Boot-ja az AMD 780G és 790Gx, valamint az Intel P45 és P43-ra épülő alaplapokon áll rendelkezésre.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward