Visszatért az élet a Vaterába és a TeszVeszbe

Visszatért az élet a Vaterába és a TeszVeszbe

Sikeresen túlélte a feltöltési díj bevezetése utáni felháborodást a Vatera és a TeszVesz - derült ki a két - nemrégen közös, Dél-Afrikai tulajdonba került társaság sajtótájékoztatóján. Mindkét piactér, az átmeneti, 60-70 százalékos csökkenés után visszatért a korábban megszokott kereskedési szint. A Vaterán átlagosan ugyanis napi nyolcezer, a TeszVesznél 7-7200 sikeresen lezárt ügyletet regisztrálnak.

"A Vaterán évi 12 milliárd forintnyi átmenő forgalom zajlik, azaz ekkora összegért adnak-vesznek a regisztrált ügyfelek - mondta el Csupor Erik, a portál egyik ügyvezető igazgatója. Ugyan ez a szám nálunk 3 milliárd -tette hozzá a TeszVesz ügyvezető igazgatója, Dobra Péter. Mint elmondták, a magyarországi teljes e-kereskedelmi forgalom becslésük szerint 60 milliárd forint lehet, így a két cég együtt ennek a negyedét birtokolja. A Vatera forgalma tavaly 500, a TeszVeszé 150 millió forint volt, hangzott el, némi újságírói noszogatás hatására.

Gerő Viktor, a Vatera ügyvezetőpárosának másik tagja megerősített azt az információnkat, hogy a korábbi 1,9-2 millió aukcióra meghirdetett termék mára 6-700 ezerre csökkent. Mint elmondta a feltöltési díj bevezetésének az is volt az oka, hogy túl sok eladhatatlan terméket tettek fel a felhasználók, amelyek csak a feleslegesen terhelték a piactér szervereit. Míg korábban a felrakott termékek 3-4 százaléka kelt el, addig ugyanez a szám már 25 százalékra nőtt.

A két cég vezetői elmondták, hogy a korábbi 70-80 százalékos éves bevétel növekedés a válság miatt valószínűleg tarthatatlan lesz idén, ám így is csodás növekedést, 60-70 százaléknyit várnak.

A két piactér a vevők biztonságának továbbfejlesztésén dolgozik - jelentették be a nemrégen közös, Dél-Afrikai tulajdonba került társaságok. Erősítésként csalófigyelő rendszert építettek ki, és e-kereskedelmi biztonsági szakértőt szerződtettek. További biztonságfokozónak szánt akció, hogy mától többfordulós játékkal hívják fel a figyelmet a felelős online kereskedésre. Az online kvízzel a felhasználók egyrészt tesztelhetik, mennyit tudnak a biztonságos adásvételről, másrészt nyereményekkel gazdagodhatnak. További lépés a biztonságos kereskedés irányába, hogy a Vatera április elején bevezette a magyar fejlesztésű Abaqoos elektronikus pénztárcát. Ennek a virtuális letétnek köszönhetően a pénz és az áru cseréje csak akkor történik meg, ha az adásvétellel mind a vevő, mind az eladó fél maradéktalanul elégedett.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward