Visszatérhet a MegaUpload

Kim Dotcom ismét nagy dobásra készül, ugyanis 2017. január 20-án elindul a MegaUpload 2.0, és a jelenlegi információk alapján elég ütőképes újításokat kínál majd.

Visszatérhet a MegaUpload

Kim Dotcom érdekes fejleményről számolt be: Twitteren keresztül közölte követőivel, hamarosan újraindítja az egykor hatalmas népszerűségnek örvendő fájlmegosztó szolgáltatást, a MegaUploadot, amely ellen 2012-ben óriási hadjáratot indított az FBI. A MegaUpload miatt akkoriban házkutatást tartottak Kim Dotcomnál, illetve cégénél, amelynek során hálózati eszközöket és szervereket foglaltak le, Kim Dotcomot pedig le is tartóztatták.

A 2012. január 20-án történt eseményeket Kim Dotcom – akinek egyébként Kim Schmitz az eredeti neve – aligha fogja elfelejteni, ám a jelek szerint az elmúlt évek nehézségei sem törték meg, legalábbis erre utal az a tény, hogy a MegaUpload 2017. január 20-án, a nagy rajtaütés ötödik évfordulóján ismét elindul. Az új MegaUpload – vagy ahogy az alapító nevezi, a MegaUpload 2.0 – a korábbi felhasználói fiókokkal és a hozzájuk tartozó belépési adatokkal is használható lesz, amennyiben minden a tervek szerint alakul, sőt, a régi tagok értesítést is kapnak majd a szolgáltatás elindulásáról – feltéve, ha a korábbi regisztráció során megadott e-mail címük még most is használatban van.

A MegaUpload ellen egyébként anno azért indult hadjárat, mert a különböző tartalmakat névtelenül, diszkréten lehetett feltölteni, így a szolgáltatást előszeretettel használták kalózkodásra, vagyis jogvédett tartalmak illegális terjesztésére – ezért is szúrta annyira a hatóságok szemét, amíg működött.

Az új MegaUpload a tervek szerint 100 GB-nyi ingyenes felhő alapú tárhelyet nyújt majd a tagoknak, a kapcsolatot és az adatokat pedig titkosítás védi. A szervereket az Amerikai Egyesült Államok területén kívül üzemelik be, a tartalmak pedig többféle eszközön keresztül is szinkronizálhatóak lesznek, méghozzá adatforgalmi limit nélkül. A tervek szerint az új szolgáltatáshoz a BitCoin is kapcsolódni fog, de valószínűleg csak az előfizetési díj biztonságos kiegyenlítését szolgálja majd. Idővel persze minden fontos részletről lehull a lepel.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward