Visszatérési láz a rockvilágban

Egy sor veterán rock és pop banda jelentette be nemrég, hogy 2007-ben újra összeállnak – de minek és ki lesz vajon a következő?

Visszatérési láz a rockvilágban

Egy sor veterán rock és pop banda jelentette be nemrég, hogy 2007-ben újra összeállnak – de minek és ki lesz vajon a következő?

Az elmúlt néhány napban egyre több újraegyesülésről szóló hír érkezett. A Crowded House, a Rage Against the Machine, Van Halen, valamint a brit indie pop legendái, a James és a Jesus and Mary Chain mindannyian a visszatérést tervezik.

A Genesis - Phil Collins-szal, de Peter Gabriel nélkül – már bejelentette nyári koncertjeinek időpontjai, és erős a gyanú, hogy Sting is visszatér a Police-szal. A többi 2007-es visszatérő között van még a Smashing Pumpkins, a Sugarcubes, a Dinosaur Jr és a My Bloody Valentine.

Mark Sutherland, Billboard magazin londoni irodájának vezetője szerint egy fő oka van annak, hogy a régi bandák újra összeállnak: „A pénz” – mondta. – „Elsősorban ez az oka a visszatéréseknek. Ezek az emberek általában többet tudnának keresni régi bandájukkal, mint azzal, amivel jelenleg foglalkoznak."

„Ha a Police valóban visszatér, akkor az lesz a nyár legsikeresebb turnéja” – mondta Mr Sutherland. „Óriási stadionokban fognak játszani rengeteg ember előtt. A Genesis-koncertekre pedig már most kezdenek elfogyni a jegyek."

Collins tagadta, hogy a pénz motiválná: „Mindannyiunknak megy olyan jól, hogy nem kell azon aggódnunk, honnan jön majd a következő millió” – mondta. „Ha a pénzről szólna a dolog, akkor nem csak 20 alkalommal lépnénk fel. Egyszerűen csak úgy éreztem, most van itt ennek az ideje” – mondta

Jim Glennie, a James basszusgitárosa elmondta, hogy a banda tagjai elkezdtek újra jammelgetni, aztán a dolgok jöttek maguktól. Ám amikor 2006-ban a Sex Pistols újraalakult egy világturné erejéig, John Lydon - korábban Johnny Rotten – nyilvánvalóvá tette, hogy bandája tagjai a piszkos anyagiak kedvéért tették félre nézetletéréseiket.

„Találtunk egy közös célt, és ez a pénz volt.” – vigyorgott.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward