Visszafogottabb Windows Mobile terjeszkedés

No nem végleg, és nem is teljesen, de azért lekorlátozza a Windows Mobile spektrumát, mivel így állítólag jobban tudnak összpontosítani annak a fejlesztésére.

Visszafogottabb Windows Mobile terjeszkedés

Tekintettel arra, hogy a mobilos oprendszerek frontján egyre jobban kiéleződik a verseny - legújabban az Androidnak és a Palm által ígért új WebOS-nek köszönhetően -, a Microsoft arra a végkövetkeztetésre jutott, hogy a legjobban azzal segítheti a Windows Mobile fennmaradását, ha... minél kevesebb mobilra terjeszti ki.

Todd Peters, a Windows Mobile-részleg alelnöke ezt az elsőre talán kissé különösnek hangzó döntést azzal indokolta meg, hogy ha a rendszert túl sokféle készülékhez kell hozzáigazítaniuk (jelenleg mintegy 140-re tehető a számuk), az úgymond szétforgácsolja az erőiket - ha azonban korlátozzák a Windows Mobile-os készülékek számát, akkor jobban összpontosíthatnak a rendszer minél hathatósabb fejlesztésére és a funkcionalitásuk kibővítésére. Ahogy fogalmazott, inkább "legyen kevesebb mobilon egy remek, minél jobban integrált és fókuszált rendszer", mint több mobilon egy gyengébb.

Ez a logika még éppenséggel meg is állja a helyét, csak kérdés, hogy anyagilag is bejön-e majd a számításuk. Peters mindenesetre arra már nem tért ki, hogy pontosan milyen kritériumok szerint is fogják majd korlátozni a leendő Win-es készülékek körét. Persze kiindulva abból, hogy mégiscsak egy Windowsról van szó, nem kizárt, hogy az erőteljesebb készülékekre összpontosítanának - de az is lehet, hogy csak a további terjedést fogják vissza, és helyette jobban összpontosítanak a már meglévők feljavítására.

Nos, ők tudják, természetesen; meglátjuk, mire viszik. Ha a Windows Mobile is lesz olyan jó a maga nemében, mint a Windows 7 az övében, akkor mi mást lehetne mondani, mint hogy "hajrá!", elvégre mi csak jól járunk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward