Viselhető okoskiegészítők az LG-től

Egészséges életmódot szem előtt tartó újdonságokat helyezett reflektorfénybe az LG a CES-en.

Viselhető okoskiegészítők az LG-től

A Las Vegas-i elektronikai kiállításon nagy népszerűségnek örvendenek a viselhető termékek, de egyelőre nem az okosórák vannak túlnyomó többségben, és nem is a különböző szemüvegek, hanem az egyszerűbb eszközök. Sok gyártó mutatott be például olyan hordható kiegészítőket, amelyek az egészséges életmódra sarkallnak. Ezek segítik a tulajdonosaikat abban, hogy aktívabbak legyenek.

Az LG sem szeretett volna kimaradni a jóból, így megszületett a Lifeband család, amiben egyelőre két termék kapott helyet. Az első és egyben a fontosabb az LG Lifeband Touch, ami lényegében egy karperec lesz, amit különböző szenzorokkal, jelzőfénnyel és egy OLED megjelenítővel láttak el. Ezt a kütyüt nem most először láthatjuk már az LG tálalásában, de a végleges formáját csak most nyerte el. Egyébként már a tavalyi CES-en is felbukkant a Lifeband Touch egy korai verziója.

A Lifeband Touch feladata éppen ugyanaz, mint egy átlag teljesítménymonitorozó karkötőnek, ám ebben sokkal több lehetőség rejlik, mint a legtöbb konkurensében. Az extra képességeit az OLED megjelenítőnek köszönheti. Ez a termék például nemcsak okostelefonnal vagy személyi számítógéppel használható, hanem önállóan is képes adatokat közölni a felhasználójával. Sőt mi több, ha egy Android vagy iOS operációs rendszerű mobillal társítjuk, akkor kétirányú kommunikáció jön létre, mivel hívások és üzenetek érkezésekor értesít minket a szerkezet. A Lifeband Touch egész nap követi a tevékenységünket, és a hozzá tartozó program felé továbbítja, ahol már visszamenőleg is kiértékelhetjük a teljesítményünket, vagy, hogy adott esetben, mikor kellene kicsit többet mozognunk. Az LG a saját, Fitness alkalmazása mellett kiemelt néhány harmadik féltől származó alkotást is: MyFitnessPal, Runkeeper vagy MapMyFitness – ezekkel ajánlott használni a kiegészítőt. A masinában egyébként egy háromirányú gyorsulásmérő és egy magasságszenzor kapott helyet.

A másik érdekes fejlesztés szemlátomást egy egyszerű, vezeték nélküli fülhallgató lesz, de ez is egészségügyi funkciókkal szolgál amellett, hogy kellemes zenét szolgáltat a mindennapi kocogás mellé. A készülék különlegessége, hogy a fülben folyamatosan méri a pulzust (Heart Rate Earphone), és ezzel összekötve a maximális oxigénfogyasztást (VO2) is. Ezt a PerformTek által gyártott szenzorok teszik lehetővé. A fülhallgató társítható majd egy okostelefonnal (Android vagy iOS), de akár a Lifeband Touch-csal is. Ez, és a Lifeband Touch is egyaránt Bluetooth 4.0 modullal tartja a kapcsolatot a „felettesével”.

A Lifeband hordozható kiegészítők strapabíróságáról különösebben nem beszéltek, ám az kiderült, hogy a Touch karperec ellenáll a nedvességgel szemben (ami egyébként elengedhetetlen, hiszen kellemetlen lenne, ha némi izzadtság tönkretenné). A termékek először az Egyesült Államokban fognak kereskedelmi forgalomba kerülni az év első felében. A várható árazással kapcsolatban semmit nem árultak el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward