Viselhető eszközökön dolgozik a HTC (is)

A vállalat állítólag megoldást talált az okosórák rövid üzemidejére és a kijelző megvilágítását is tökéletesítették.

Viselhető eszközökön dolgozik a HTC (is)

A HTC háza tájáról egyelőre nem érkezett semmilyen viselhető kütyü, de mint az most kiderült, ez nem annak tudható be, hogy ők nem szeretnének ilyen dolgokkal foglalkozni. A tajvani gyártó vezérigazgatónője, Cher Wang a Bloombergnek adott interjúja során beszélt arról, hogy már készülnek a saját megoldásukkal.

Cher Wang kiemelten fontos dolgokra mutatott rá a beszélgetés során. (Talán a kelleténél is beszédesebbnek bizonyult, így a vetélytársak szemei előtt valószínűleg máris körvonalazódni kezdett a HTC okosórája – merthogy órán dolgoznak.) A vezérigazgatónő szavai alapján még az idei évben a riválisok nyomába tudnak majd eredni. Ha minden a terveik szerint halad, akkor az ünnepi szezont megelőzően ránthatják le a leplet a saját fejlesztésükről, így a karácsonyfa alatt már ott lehet a HTC újdonsága. Ez a viselhető készülék Wang szavaiból alapján egy okosóra lesz, ami mire elkészül, rengeteg mérnök keze munkáját fogja dicsérni.

"Sok évvel ezelőtt kezdtünk érdeklődni az okosórák és a viselhető eszközök iránt, de szerintünk mindenekelőtt meg kell oldani az akkumulátorral kapcsolatos problémákat, és az LCD kijelző fényerejét érintő gondok is orvosolandóak," - mondta el az interjúban Cher Wang.

A vezérigazgatónő által elmondottakból arra következtethetünk, hogy a HTC valószínűleg megoldotta a kulcsfontosságúnak vélt gondokat. Az év végén már mi is megláthatjuk, miként képzelik el ők az okosórát. A jelenleg kapható megoldások között rendkívüli a sokszínűség. Vannak E Ink megjelenítővel felvértezettek, melyek hosszú üzemidőt garantálnak, akadnak színes panellel ellátottak, és bizony belefuthatunk olyanokba is, amikbe sok-sok extrát zsúfoltak, az üzemidővel a legkevésbé foglalkozva. A HTC nagy dobása egy színes panellel operáló szerkentyű lehetne, ami kibírna akár egy hetet is. Ezt jelenleg talán egy IGZO, vagy még inkább egy Mirasol technológiás kijelzővel lehetne elérni.

A Bloomberg Cher Wang mellett Chang Chialinnel is elbeszélgetett. A HTC gazdasági vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy több nehéz év áll mögöttük, és ebből kifolyólag előttük is, ám optimistán tekint előre 2014-re. A vállalat tervei szerint idén újra beindítják a marketing gépezetet, és nem hagyják parlagon heverni az egyébként lenyűgöző készülékeiket. Elismerni a rossz pozíciót és szép terveket szőni persze csak egy dolog, így kíváncsian várjuk, hogy miként tudnak majd előrelépést felmutatni.

Végül a Bloombergnek adott interjúkból az is kiderült, hogy a HTC mérnökei valóban gőzerővel dolgoznak a One utódján. A HTC One-t leváltó masináról mostanra elképesztő mennyiségű kiszivárgott fotót láthatunk. Az egyelőre HTC M8 néven emlegetett mobiltelefon specifikációját tekintve mindenki sötétben tapogatózik még, ám egy érdekességre már így is felfigyelhettünk. A fémből készült test, amely a One széria vonalait idézi, két hátlapi kamerát rejt. Néhányan ebből kiindulva azonnal a kétszer 5 MPixeles Toshiba TCM9518MD kameramodulra asszociáltak, amelyet a CES 2014-en mutatott be a japán gyártó amerikai leányvállalata. Ennek a képességeiről az iPon hasábjain is olvashattak az érdeklődők. Visszatérve a HTC M8-hoz, kíváncsian várjuk, hogy végülis mivel rukkolnak majd most elő (a One 4 megapixeles Ultrapixel kamerája például nem aratott osztatlan sikert tavaly).

A HTC-nek nagy szüksége lenne arra, hogy valamivel „robbantani” tudjon. Az elmúlt év során a részesedésük 53 százalékkal csökkent. Továbbá 2013-ban a bevételeik 6,7 milliárd dollárra mérséklődtek, és a történelmük során először fordult elő az, hogy veszteséges negyedévet zártak. Mindhiába állnak elő jobbnál jobb konfigurációkkal, kiváltképp a csúcskategóriában, egyszerűen nem tudnak előrelépést felmutatni. Ennek fényében nem meglepő, hogy most az okoseszközök divatba jövetelében látják a kiutat.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward