Vírusvédelmi opciókat javasol felhasználóinak a Facebook

A Facebook újabban minden felhasználójának ingyenes vírusvédelmi szoftvereket ajánl annak érdekében, hogy a kártékony kódokkal szemben védettebbek legyenek.

Vírusvédelmi opciókat javasol felhasználóinak a Facebook

A népszerű közösségi oldal egy ideje már alkalmazza azt a gyakorlatot, hogy abban az esetben, amikor az adott felhasználó konfigurációjánál vírusfertőzés lehetősége merül fel, ingyenes vírusvédelmi opciókkal siet a segítségére.

A biztonsági figyelmeztetés eddig akkor jelent meg, ha a Facebook biztonsági rendszere cross-site scripting, illetve clickjacking típusú támadások lehetőségét észlelte: ebben az esetben a szolgáltatás figyelmeztette a felhasználókat, használjanak vírusvédelmi szoftvert. Ez a szolgáltatás mostantól minden Facebook felhasználó figyelmét automatikusan felhívja arra, hogy érdemes vírusvédelmi szoftvereket használniuk annak érdekében, hogy rendszerük biztonsága megfelelő szinten lehessen. A rendszer a veszélyt jelentő weboldalakról a felhasználók védelme érdekében feketelistát is vezet.

A Malware Checkpoint szolgáltatás két ingyenes opciót kínál fel. Egyrészt választhatjuk a Microsoft Security Essentials-t, de ha ez a szoftver számunkra nem szimpatikus, akkor alternatívaként a McAfee Scan and Repair is rendelkezésre áll. A Mac OS X operációs rendszert futtató számítógépek tulajdonosainak az említett biztonsági szolgáltatás nem a két említett szoftvert, hanem az Apple Security Updates weboldalának meglátogatását javasolja.

Mi eddig még nem találkoztunk a fenti kis figyelmeztetéssel, de valószínűleg ami késik, nem múlik

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward