Virtuális valósággal is foglalkozó céget vett a GoPro

Az új szerzemény fontos építőkocka lehet a VR felé vezető úton, hiszen technológiájával panoráma vagy gömbpanoráma felvétel is egyszerűen készíthető.

Virtuális valósággal is foglalkozó céget vett a GoPro

A minőségi akciókameráiról híres GoPro a napokban egy fontos felvásárlást ütött nyélbe, amelynek keretén belül megszerezte a francia Kolort, így a felek együttes erőikkel hamarosan új területek meghódítására vállalkozhatnak.

Hosszabb távon jelentős előnyökkel járhat a Kolor bekebelezése

A Kolor egy speciális technológiákkal dolgozó vállalat, amely virtuális valóságban használatos videókat készít, de ezzel együtt speciális panorámákat, illetve 360 fokos gömbpanorámát is elő lehet állítani különböző megoldásaival. A GoPro most ezt a céget vette meg, így a Kolor a jövőben a GoPro részeként működik majd tovább. A GoPro tervei szerint a Kolor technológiái remek építőkockák lehetnek a virtuális valóság terén való terjeszkedéshez, amellyel számos terület forradalmasítható lesz, kezdve a szórakozástól az oktatáson át a egészen különböző ipari területekig. E területeken a Kolor technológiáira alapozva több videó vagy fotó felhasználásával hatékonyan és egyszerűen készíthetőek panoráma vagy gömbpanoráma alapú tartalmak, amelyek egyebek mellett mobileszközökön vagy virtuális valóságra alapozó környezetben is élvezhetőek.

A speciális videó megtekintéséhez Google Chrome webböngésző szükséges!

Első körben az a cél, hogy a két cég megoldásait kombinálva a felhasználók egyszerűen készíthessenek panoráma és gömbpanoráma alapú tartalmakat, amelyeket aztán könnyedén megoszthatnak barátaikkal, ismerőseikkel. A mobileszközökön az Android és iOS alapú eszközökhöz egyaránt elérhető Kolor 360 Video Player segítségével fogyaszthatóak az említett tartalmak, de a VR környezet számára is kínál megoldást a cég, csak úgy, ahogy PC és Mac számára. A különböző tartalmak akár a YouTube 360-on keresztül is megtekinthetőek, igaz, ehhez egyelőre mindenképpen Chrome webböngészőre van szükség. Utóbbival gyakorlatilag szabadon, 360 fokban körbenézhetünk az éppen játszódó videóban, hála a több kamrával rögzített, majd megfelelően összeillesztett videóknak.

Üzleti szempontból virágzik a GoPro

A Kolor felvásárlása szinte biztosan pozitív hatásként jelentkezik majd. A frissen publikált pénzügyi adatok alapján a GoPro teljes árbevétele éves szinten 54%-kal javult, így összesen 363,1 millió dollárnyi teljes árbevételt könyvelhetett el a cég. Ezzel egy időben a profit is duplájára emelkedett az elmúlt év azonos időszakához képest, ugyanis 16,8 millió dollár folyt be a cég kasszájába. Ezzel az elmúlt negyedév a GoPro eddigi történetének második legjobb teljesítményét hozta, ami nem kis szó.

A GoPro egyébként már jó ideje nem csak egy akciókamerákat gyártó cég, ugyanis a vállalat médiabirodalommá nőtte ki magát, amely az extrém sportoktól az NHL-ig rengeteg területen képviselteti magát.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward