Virtuális követség?

Úgy tűnik, Svédországnak hamarosan virtuális képviselete lesz a Second World világában. Vajon gyarmatosítani is fognak?

Virtuális követség?

A hír a maga lakonikus szűkszavúságával csak annyit mond, hogy a Svéd Királyság rövidesen nagykövetséget nyit a Second World világában. Ez az intézmény azonban főként információs portálként működik majd, nem adhat ki sem útleveleket, sem vizumokat, de eligazíthatja látogatóit, hogyan szerezhetik be ezeket a papírokat a valós világban.

A dr. Spinola bárjában eladósodott és körözött személyek sem kaphatnak itt politikai menedékjogot. Sőt, a Svéd Királyi Egyetem rövidesen meg fog vásárolni egy egész szigetet is a virtuális valóságban - adta hírül az AFP ügynökség.

És ez itt a bökkenő. Valami azt súgja, hogy itt már nem jópofa érdeklődésről, netán kultúrmisszióról van szó. Lehet, hogy rövidesen csíkos vitorlájú drakkarok - sárkányhajók - szántják majd a Second World végtelen vizeit, és a vikingek minden települést felprédálnak, porig égetnek, lakóikat rabszíjra fűzve elhurcolják. És tehetik majd, mert lesz bázisuk, lesz egy szigetük, ahonnét majd kirajzanak és ahova visszavonulhatnak.

De tegyük fel, hogy nem lesznek rablóhadjáratok. Akkor is érdekes lesz a helyzet: gondoljunk csak bele, a Second World ingó és ingatlan javait magánemberek szokták birtokolni, igaz, többnyire valódi pénzért jutnak hozzájuk, de az ő költségvetésüket akkor sem hasonlíthatjuk egy állami intézményéhez. Ha megjelenik a piacon egy ilyen nagybefektető, túl azon, hogy az árak azonnal megugranak majd, csupán az ingatlankereskedelemből teljesen valós vagyont szerezhet majd, hiszen lesz pénze, amit forgathat.

Lényegében tehát várható, hogy a Second World svéd gyarmat lesz. Ugyanis gazdasági szempontból teljesen mindegy, hogy egy gyarmat a valódi világban létezik-e avagy sem - amíg jövedelmező. Kár, hogy erről a Franklin Benjámin, a George Washington meg az Adam Smith lemaradtak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward