Villámmemória az Elpidától

Reményei szerint újabb magaslatra tette a lécet az Elpida a memóriák terén az első 1 gigabites, 32 bites sávszélességű XDR RAM-juk megjelentetésével. Ez ugyanis nem egyszerűen csak egy nagy és gyors memóriaegység, de egyben a leggyorsabbnak is nevezik mind közül.

Villámmemória az Elpidától

Reményei szerint újabb magaslatra tette a lécet az Elpida a memóriák terén az első 1 gigabites, 32 biten csatlakozó XDR RAM-juk megjelentetésével. Ez ugyanis nem egyszerűen csak egy nagy és gyors memóriaegység, de egyben a leggyorsabbnak is nevezik mind közül.

A 7,2GHz-es órajel jelentősen kiszélesíti a chip lehetőségeit. A jelenleg kapható leggyorsabb DDR3-as memóriáknál mintegy 9-szer, a gyártó saját előző leggyorsabb alkotásánál pedig 2-szer gyorsabb: 28,8GB/s-re képes - miközben mindössze 1.5V tápfeszültséget kér reggelire.

Az egységet a gyártó főként olyan médiaeszközökhöz szánja, melyeknek nagy mennyiségű HD, 3D vagy más jellegű adatot kell kezelniük, így például set-top boxokhoz, konzolokhoz, és Blu-ray-lejátszókhoz. További finomításokat követően pedig az XDR-egységeket mobiltelefonokhoz és hordozható médialejátszókhoz is alkalmassá tehetik.

Az egységek első mintapéldányait már szétküldték, a tömeggyártás pedig várhatóan áprilisban veszi majd kezdetét.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward