Villámgyors GeForce GTX 580 az MSI műhelyéből

Az MSI hamarosan egy újabb különleges GeForce GTX 580-as videokártyával jelentkezik a piacon, amely egyedi felépítéssel, egyedi hűtéssel és gyárilag megemelt órajelekkel érkezik. Az N580 Lightning Xtreme Edition névre keresztelt jövevény a gyártó Lightning videokártya sorozatába tartozik és a megszokottal ellentétben nem 1536 MB-nyi, hanem 3072 MB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriát hordoz magán.

Villámgyors GeForce GTX 580 az MSI műhelyéből

Az MSI hamarosan egy újabb különleges GeForce GTX 580-as videokártyával jelentkezik a piacon, amely egyedi felépítéssel, egyedi hűtéssel és gyárilag megemelt órajelekkel érkezik. Az N580 Lightning Xtreme Edition névre keresztelt jövevény a gyártó legerősebb videokártya sorozatába tartozik és a megszokottal ellentétben nem 1536 MB-nyi, hanem 3072 MB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriát hordoz magán.

A különleges újdonság ugyanúgy 16 fázisú tápellátással érkezik, mint az N580GTX Lightning modell és hozzá hasonlóan ez a videokártya is Military Class II-es komponensekből épül fel. Az újdonság esetében a memóriachipek független tápellátással dolgoznak. A hűtő szerepét egy harmadik generációs Twin Frozr megoldás tölti be, amely két darab, 90 mm-es átmérőjű ventilátorral, három darab, rézből készült hőcsővel és számos alumínium lamellával próbálja hatékonyan hűteni a GPU-t.

Az új videokártya  természetesen GF110-es GPU köré épül, amely 512 CUDA magot tartalmaz és 384-bites adatsínen keresztül kapcsolódik a fedélzeti memóriához. A DirectX 11-es, PhysX, CUDA, 3D Vision és háromutas SLI támogatással érkező újdonság esetében a GPU a megszokott 772 MHz helyett 832 MHz-en ketyeg, így a CUDA magok órajele 1544 MHz helyett 1662 MHz-en üzemel. A 3072 MB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória esetében a 4008 MHz-es effektív órajel helyett 4200 MHz-es effektív órajelet alkalmaztak.

Az új videokártya két DVI, egy HDMI és egy DisplayPort videó kimenettel kerül majd forgalomba. A termék hivatalos rajtjára a hamarosan megrendezésre kerülő Computex alkalmával, azaz június elején kerül sor.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward