Világrekordokat döntött az AMD Llano APU-ja

Az AMD A sorozatú Llano APU egységei most már napokon belül megjelennek hivatalosan is, így rövidesen találkozhatunk majd velük kereskedelmi forgalomban. A hivatalos startra és az első hivatalos, minden részletre kiterjedő tesztekre ugyan még egy picit várni kell, de addig is üssük el az időt egy érdekes hírrel, amely arról szól, hogy a Llano APU beépített videó vezérlője nem kevesebb, mint három korábbi világrekordot küldött nyugdíjba és ezzel a világ leggyorsabb integrált videó vezérlőjévé lépett elő.

Világrekordokat döntött az AMD Llano APU-ja

Az AMD A sorozatú Llano APU egységei most már napokon belül megjelennek hivatalosan is, így rövidesen találkozhatunk majd velük kereskedelmi forgalomban. A hivatalos startra és az első, minden részletre kiterjedő tesztekre ugyan még egy picit várni kell, de addig is üssük el az időt egy érdekes hírrel, amely arról szól, hogy a Llano APU beépített videó vezérlője nem kevesebb, mint három korábbi világrekordot küldött nyugdíjba és ezzel a világ leggyorsabb integrált videó vezérlőjévé lépett elő.

A szóban forgó Llano APU történetesen egy AMD A8-3850-es modell, amely négy darab x86-64-es processzormagot tartalmaz és egy Radeon HD 6550D típusú integrált videó vezérlővel rendelkezik. A processzormagok 2,9 GHz-es órajelen ketyegnek, az IGP pedig 600 MHz-en üzemel. Maga a videó vezérlő 400 stream processzorral, 8 ROP egységgel és teljes DirectX 11-es támogatással rendelkezik. Az APU (Accelerated Processing Unit) a processzormagok és az IGP mellett tartalmaz még egy kétcsatornás DDR3-as memóriavezérlőt is, ami hivatalosan DDR3-1866 MHz-es memóriatámogatást kínál.

A tesztkonfiguráció egy Gigabyte A75M-UD2H alaplapból, 2 x 2 GB-nyi rendszermemóriából, valamint a fentebb már említett Llano APU egységből állt. A processzormagok órajelét 3773 MHz-re emelték, ehhez pedig 1,52V-os magfeszültséget alkalmaztak. Az IGP 870 MHz-en ketyegett, a DDR3-as memóriamodulok órajele pedig 2320 MHz volt a fórumbejegyzés szerint.

Annak érdekében, hogy a rendszer DirectX 9.0c, a DirectX 10 és a DirectX 11-es teljesítményét egyaránt le tudják mérni, lefuttatták a 3DMark 06-ot, a 3DMark Vantage-et és a 3DMark 11-et, amelyekben egyúttal meg is dőltek a korábbi IGP világrekordok. 3DMark 2006-ban 10492 pontot, 3DMark Vantage-ben P6160 pontot, míg 3DMark 11-ben P1591 pontot ért el a tesztrendszer (a P a Performance beállítást jelenti).

Viszonyítási alapként a 3DMark11 pontokhoz, itt egy diagram az egyik tesztünkből:

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward