Világrekorder GeForce GTX 980-as VGA az EVGA-tól

Az EVGA GeForce GTX 980 K|ngp|n Edition modellje nagyon komoly felépítéssel érkezik annak érdekében, hogy minél több tuning világrekordot megdönthessenek vele.

Világrekorder GeForce GTX 980-as VGA az EVGA-tól

Az EVGA egy brutálisan komoly GeForce GTX 980-as videokártyával tartott erődemonstrációt a napokban. Az újdonság a piac legkomolyabb GeForce GTX 980-as videokártyájának ígérkezik az első fotók, illetve információk alapján, igaz, még sok a rejtély vele kapcsolatban, így további meglepetésekre is számíthatunk, ha megjelenik.

A GeForce GTX 980 Classified K|ngp|n Edition névre keresztelt modell egy komoly együttműködés eredményeként jöhetett létre, amelynek keretén belül az EVGA szakemberei a neves tuningmester, K|ngp|n szakértelmét is felhasználták annak érdekében, hogy a végeredmény egy minden tekintetben világrekorder videokártya legyen. Az egyedi felépítésű nyomtatott áramköri lapon csak válogatott GM204-es GPU-k kaphatnak helyet, amelyek a lehető legjobb tuningpotenciált kínálják, az adott GPU mellé pedig a világ leggyorsabb GDDR5-ös memóriachipjeit pakolják.

Annak érdekében, hogy a tápellátás is felnőjön a feladathoz, a mérnökök a piac legerősebb VRM áramkörét zsúfolták a nyomtatott áramköri lapra, így már szinte semmi sem állhat a rekorddöntések útjába. Az új videokártya egyedi hűtést kapott, ami átlátszó borítással rendelkezik, csak úgy, mint az újdonság elődjénél, amely még GeForce GTX 780 TI alapokra támaszkodott. A sejtelmes fotó alapján úgy tűnik, a friss videokártya már a valamivel combosabb ACX 2.0-s hűtőrendszert kapta meg.

A nem mindennapi GeForce GTX 980-as videokártya erős VRM áramköre két darab nyolctűs, illetve egy darab hattűs tápcsatlakozón keresztül szerzi be a működéséhez szükséges áramot – ekkora csatlakozóerdő láttán el lehet képzelni, mekkora teljesítménnyel szolgálja ki a VRM áramkör a szénné tuningolt, így meglehetősen éhes komponenseket. A folyadékhűtés alkalmazására is felkészített újdonság különböző elektronikai komponensekkel küzd a tuningosok életét megkeserítő Cold Bug-ok ellen, a nyomtatott áramköri lapra pedig még fűtőszálat is integráltak, így folyékony nitrogén alapú extrém tuning alkalmával megelőzhető a nyomtatott áramköri lap nagymértékű jegesedése – és az ebből fakadó kellemetlenségek is elkerülhetőek.

Az új videokártya már megmutatta azt is, mire képes 3DMark FireStrike alatt: a teszt alkalmával 20816 pontos eredményt mutatott fel, amelynek láttán sokaknak leeshet az álla. Az egyelőre sajnos nem derült ki, hogy az EVGA újdonsága pontosan mikor mutatkozhat be hivatalosan, plusz az is rejtély, mennyibe kerül majd.

Jelenleg még az is kérdéses, hogy a termék forgalomba kerül-e valaha, legalábbis abból kiindulva, hogy az Nvidia következő generációs GeForce GTX Titánja rövidesen megérkezhet. Nincs kizárva, hogy az EVGA szakemberei arra számítanak, hogy az Nvidia a következő generációs GeForce GTX Titan esetében is a korábban tapasztalt szigort alkalmazza, azaz megtiltja, hogy egyedi felépítésű kártyákat készítsenek belőle a partnerek, ugyanis ekkor az EVGA combos GTX 980 Classified K|ngp|n Edition modelljének abszolút lehet létjogosultsága.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward