Világító billentyűzet Dél-Koreából?

Hogy mire jó, azt nem is sejtjük. De világít... Vannak lehetetlen helyzetek az ember életében. Például, amikor vaksötétben kell szöveget rögzíteni

Világító billentyűzet Dél-Koreából?

Vannak lehetetlen helyzetek az ember életében. Például, amikor vaksötétben kell szöveget rögzíteni - hogy milyen esetben is fordulhat elő ilyesmi, azt ne tessék kérdezni, de biztosan gyakran megesik. Vagy nem. Örömmel jelenthetjük, hogy a sötétben botorkálók számára megszületett a megoldás, úton a segítség. Az ötletet egy dél-koreai feltalálónak, bizonyos Spike Kwonnak köszönhetjük. Mellesleg szólva, már le is védette különböző nemzetközi fórumokon, tehát nem érdemes utánozni.

Volt már világító billentyűzet a számítástechnika történetében, a Logitech G15-ös, amiben minden billentyű egy-egy LED-et tartalmazott. Működött is, csak éppen drága volt (az üzemeltetése szintúgy) és melegedett. Arról már nem is szólva, hogy a szemidegeket annyira kímélte... de annyira... Az optikusok valószínüleg mindennap imába foglalták a gyártó és a tervező nevét. Kwon mester találmánya ennél korszerűbb és jóval szelídebb. Nem a billentyűket világítja ki, hanem a billentyűzet felső részére helyez egy hajlékony és eltávolítható igen hosszú LED-et. Ezzel éppen eléggé láthatóvá teszi a billentyűsort a használathoz, de kíméli a felhasználó látását, legalábbis jobban, mint a korábbi megoldás. Márpedig a szem - egyelőre - nem cserélhető periféria. Hogy mikor kerül a boltokba ez a roppant fontos kiegészítő? Ez még nem bizonyos, de ha az iparágat és a piacot jól ismerjük, másodperceken belül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward