Világhódító LCD-k?

2012-re az LCD-TV-piac lesz a fogyasztói-elektronika-ipar domináns szegmense, állítja az iSuppli jelentése. Már az elkövetkező évekre is erőteljes nvöekedést várnak, a gazdasági nehézségek ellenére is.

Világhódító LCD-k?

2012-re az LCD-TV-piac lesz a fogyasztói-elektronika-ipar domináns szegmense, állítja az iSuppli jelentése. Már az elkövetkező évekre is erőteljes nvöekedést várnak, a gazdasági nehézségek ellenére is. Ahogy Sheri Greenspan megfogalmazta - és amint azt az eladási statisztikák is bizonyítják - "a fogyasztók jó és rossz időkben is igénylik az elektronikai cikkeket".

Az LCD-TV-k folyamatos térhódítását több külső esemény is elősegítette - így például a digitális műsorszórásra való átállás, az alkatrészek árának csökkenése, valamint a HD-képminőség és a vékony profilú készülékek iránti, egyre növekvő fogyasztói igény. De ugyanilyen töretlenül emelkedő trendre számítanak a set-top boxok (STB-k), a digitális kamerák, valamint a videójáték-konzolok terén is.

Greenspan mindemellett arra is számít, hogy az egyes eszközök fokozatosan összeolvadnak majd, hasonlatosan ahhoz, ahogy a mobiltelefonok jelenleg is folyamatosan "asszimilálják" a fényképezőgépek, valamint az internet- és a GPS-funkciókat is - ami már csak azért is valószínű, mivel így a fogyasztók anyagilag is jól járhatnak, hiszen több mindent kaphatnak kevesebb pénzért.

Azt azonban már nem fejtette ki, hogy pontosan mely eszközök mely funkciónak egyesülésére is számít e téren, így nindenki szabadjára engedheti a fantáziáját - lehet találgatni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward