Vigyáznak az üzleti titkokra a Toshiba új merevlemezei

A Toshiba egy új, hatékony technológiát kínál az üzleti felhasználók számára, amely megpróbál a fontos céges dokumentumok és a kényes iratok számára megfelelő biztonságot nyújtani. A különböző nagyteljesítményű multifunkciós eszközök, nyomtatók és fénymásolók esetében sokszor alkalmaznak merevlemezt az elküldött/lemásolt oldalak tárolására, ám a készülék ellopásakor, értékesítésekor vagy leselejtezésekor a merevlemezen tárolt bizalmas adatok illetéktelen személyek kezébe kerülhetnek, amely hatalmas veszélyt jelenthet, gondoljunk csak például a különböző kormányzati szervekre, a hadügyre vagy a különböző, rendkívül bizalmas adatokkal dolgozó állami és/vagy üzleti szervezetekre. Tény persze az is, hogy a példának felhozott területeken rendszerint az átlagosnál jobban figyelnek ezen probléma elkerülésére, de néha-néha azért kiszivárok ez-az.

Vigyáznak az üzleti titkokra a Toshiba új merevlemezei

A Toshiba egy új, hatékony technológiát kínál az üzleti felhasználók számára, amely megpróbál a fontos céges dokumentumok és a kényes iratok számára megfelelő biztonságot nyújtani. A különböző nagyteljesítményű multifunkciós eszközök, nyomtatók és fénymásolók esetében sokszor alkalmaznak merevlemezt az elküldött/lemásolt oldalak tárolására, ám a készülék ellopásakor, értékesítésekor vagy leselejtezésekor a merevlemezen tárolt bizalmas adatok illetéktelen személyek kezébe kerülhetnek, amely hatalmas veszélyt jelenthet, gondoljunk csak például a különböző kormányzati szervekre, a hadügyre vagy a különböző, rendkívül bizalmas adatokkal dolgozó állami és/vagy üzleti szervezetekre. Tény persze az is, hogy a példának felhozott területeken rendszerint az átlagosnál jobban figyelnek ezen probléma elkerülésére, de néha-néha azért kiszivárog ez-az.

A fent említett problémákra nyújt megoldást a Toshiba Wipe technológiája, amelyet a gyártó a SED technológiával felvértezett (Self-Encripting Disk - öntitkosító merevlemez) adattárolóinál lehet majd először elérni a nem is oly távoli jövőben. Az új technológiával ellátott merevlemezeknél lehetőség lesz a HDD-n tárolt adatok törlésére a rendszer kikapcsolásakor, de a Wipe eljárás igény esetén akkor is törölheti a merevlemezen tárolt adatokat, ha az egységet kivesszük a nyomtatóból/fénymásolóból és másik készülékbe helyezzük. A Wipe technológia leegyszerűsítve annyit tesz, hogy a titkosított adatok hozzáféréséhez szükséges biztonsági kulcsot automatikusan érvényteleníti, így a titkosított adatokhoz nem lehet többé hozzáférni. Az akár automatikusan is működő technológiát természetesen rendszerszintű parancsokkal is lehet majd vezérelni - állítja a gyártó.

A merevlemezzel felszerelt, üzleti felhasználóknak gyártott nyomtatók és fénymásolók esetében így már nem kell majd aggódni akkor sem, ha például a lízing-szerződés lejárta után vissza kell adni az eszközöket a tulajdonosnak, ugyanis a bennük elhelyezett merevlemezen tárolt adatok könnyedén megsemmisíthetőek lesznek, már ha az adott egységben a Toshiba 2,5 hüvelykes formátumú, 7200-as percenkénti fordulatszámmal dolgozó SED merevlemeze teljesít szolgálatot. A Wipe technológia elsőként az említett, öntitkosítási funkcióval is felvértezett Toshiba merevlemezeknél lesz elérhető, amelyek egyébként az elmúlt hónap folyamán mutatkoztak be.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward