Videón és fotókon az ASUS új tábla PC-je

Az ASUS második generációs Eee Pad Transformer tábla PC-jével kapcsolatban elég sűrűn érkeznek ilyen-olyan pletykák, amelyeket az esetek többségében illik kellő távolságtartással fogadni. Az újdonságról most egy rövid kis videó is megjelent, amit maga az ASUS tett elérhetővé, méghozzá saját Facebook oldalán keresztül.

Videón és fotókon az ASUS új tábla PC-je

Az ASUS második generációs Eee Pad Transformer tábla PC-jével kapcsolatban elég sűrűn érkeznek ilyen-olyan pletykák, amelyeket az esetek többségében illik kellő távolságtartással fogadni. Az újdonságról most  egy rövid kis videó is megjelent, amit maga az ASUS tett elérhetővé, méghozzá saját Facebook oldalán keresztül.

A kisfilm bepillantást enged abba, hogy nagyjából mire számíthatunk az Eee Pad Transformer 2 esetében:

Az Eee Pad Transformer második generációs kiadása hasonló alumínium házban kap majd helyet, mint a nemrégiben debütált Zenbook család tagjai. A házon az ASUS logó körül ugyanaz a koncentrikus minta kap majd helyet, mint amit az említett notebook sorozat képviselőinél már láthattunk. A termék háza az előző generációs Transformer helyett sokkal inkább az iPad 2-re hasonlít, már ami az apró részleteket illeti: az Eee Pad Transformer 2 egy kecses, tetszetős alumíniumházzal rendelkezik majd, ami nagyban különbözik elődjétől. A ház egyes részein megfigyelhető az Apple termékeinél már megszokott elvékonyodás: a ház a csúcsok felé közeledve tetszetősen elvékonyodik, ami elegáns, különleges megjelenést kölcsönöz.

Ezzel együtt – már amennyire látható volt – a billentyűzetet és a plusz akkumulátort tartalmazó dokkoló is megújul: a billentyűk lakkfekete festést kapnak, a termék házának formavilága pedig teljes mértékben követi majd a tábla PC megújult dizájnját.

Nem Eee Pad Transformer 2, hanem Transformer Prime néven debütál az újdonság?

A rövid bemutatófilm megjelenése után nem sokkal újabb információk érkeztek az ASUS második generációs Transformer táblájáról. Az újdonságot a cég elnöke, Jonney Shih mutatta be az AsiaD konferencián adott interjújában, és ennek köszönhetően a fentieknél lényegesen több adat áll rendelkezésre a jövevénnyel kapcsolatban.

A Transformer Prime névre keresztelt tábla PC 8,3 milliméter vastag lesz és az Nvidia 4+1 magos Tegra 3-as SoC egysége köré épül majd. A konfiguráció WiFi és Bluetooth adapterrel, mini-HDMI videó kimenettel, SD memóriakártya-olvasóval és Android operációs rendszerrel kerülhet majd a boltok polcaira. Ahogy elődjéhez, úgy a Transformer Prime-hoz is jár majd a billentyűzetet tartalmazó dokkoló egység, amellyel a terméket úgy használhatjuk, mint egy normál noteszgépet.

A 10,1 hüvelykes képátlójú LCD érintőkijelzővel rendelkező újdonság esetében nem tudható, hogy pontosan melyik Android verzió fut majd rajta, de reményeink szerint az ASUS ennél a terméknél már az Android 4.0-s kiadását fogja használni (Ice Cream Sandwich).

A Transformer Prime szállítása még idén megkezdődik, a termék hivatalos bemutatójára pedig november 9-én kerül sor. A korábbi pletykák által említett 499 dolláros árat egyelőre – a rendelkezésre álló információk alapján – sem megerősíteni, sem cáfolni nem lehet.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward