Videókkal bővül a Spotify kínálata

Első körben csak néhány régióban, mobilon válnak elérhetővé a rövid klipek, de később további országokban is elkezdődhet a tartalomszolgáltatás.

Videókkal bővül a Spotify kínálata

A Spotify meglehetősen népszerű a zenekedvelők körében, ugyanis az online zene streamelő alkalmazás komoly repertoárral rendelkezik, asztali- és mobil kiadása egyaránt könnyedén kezelhető, valamint webes felhasználói kezelőfelülettel is bír, és offline módban is le lehet tölteni előre pár albumot benne.

A vállalat eddig csak a zeneiparra fókuszált, ám a Wall Street Journal beszámolója szerint ez hamarosan megváltozik, így videó alapú tartalmak is megjelennek a közeljövőben. Teszt jelleggel néhány felhasználó már az elmúlt hónapok során is hozzáférhetett videó alapú tartalmakhoz az iOS-re és Androidra írt mobilalkalmazásokon keresztül, de a kör hamarosan jelentősebb mértékben bővül. Ez a lépés igazából várható volt, hisz a Spotify illetékesei már tavaly májusban felvetették, hogy fontolgatják a videó alapú tartalmak integrálását, de az éles rajtra mindeddig nem került sor.

Elsőként az Egyesült Királyságban, Németországban, Svédországban és az Amerikai Egyesült Államokban válnak elérhetővé a videó alapú tartalmak, amelyek eleinte többnyire rövid klipek lesznek. A tartalmakat csak iOS vagy Android alapú mobilalkalmazáson keresztül érhetik el az említett régiókban élő regisztrált felhasználók – attól függetlenül, hogy előfizetők-e, vagy csak ingyenes felhasználók. Tartalmak tekintetében a korábbi bejelentés alapján a BBC, a Comedy Central, az ESPN, az MTV és a Vice News videóira lehet számítani. A videókat kategóriákra bontva tálalja az app, valamint lesznek folyamatosan frissülő tematikus listák is, mint például a „News of The Week” és a „Laughs for Lunch”.

A Spotify jelenleg globális szinten mintegy 75 millió regisztrált felhasználóval rendelkezik, de közülük csak nagyjából 20 millióan tartoznak az előfizetők tárborába. A szolgáltatás jelenleg nem nyereséges, a vezetés azonban mégsem aggódik az újításból befolyó bevételek miatt. Noha a Spotify licenceli a tartalomszolgáltatóktól a videókat, így fizet értük, mégsem vet be reklámokat – legalábbis a kezdeti időszakban. A vezetés egyelőre azt próbálja kitalálni, hogyan válhat hasznossá és népszerűvé a szolgáltatás, ezt pedig leginkább az első hónapok nézettségi adatai alapján találhatják ki.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward