VIA EPIA-P830: egy új, pico-ITX formátumú alaplap

VIA EPIA-P830: egy új, pico-ITX formátumú alaplap

A VIA egy új alaplappal jelentkezik a beágyazott rendszerek piacán, amely az EPIA-P830-as nevet viseli és pico-ITX formátummal büszkélkedik, vagyis rendkívül pici. A 10 x 7,2 cm-es mérettel rendelkező újdonság a gyártó VX900-as lapkakészletére épül, amely integrált videó vezérlőt is kínál. A processzor szerepét nem túl meglepő módon egy VIA Nano-E sorozatú egység tölti be, amely 1,2 GHz-es órajelen ketyeg és 64-bites támogatással is rendelkezik.

A pici alaplap DDR3-800/1066 MHz-es So-DIMM típusú memória modulok fogadására képes: ezekből mindössze egy darab helyezhető el benne, maximum 4 GB-os kapacitással. A rendszer két darab SATA 3 Gbps-os portot, egy HDMI videó kimenetet, valamint egy hatcsatornás, DTS és S/PDIF (optikai audió kimenet) támogatással is ellátott Vinyl HD audió vezérlőt tartalmaz a fent említett integrált videó vezérlő mellett, ami történetesen egy Chrome9 HCM sorozatú megoldás. Az IGP a VIA ChromotionHD 2.0-s motornak köszönhetően képes az MPEG-4/AVC, H.264, MPEG-2, VC-1 és a WMV-HD típusú videók lejátszásának hardveres gyorsítására, így akár 1080p-s videókat is megtekinthetünk komolyabb processzorterhelés nélkül. A videóvezérlő DirectX 9-es támogatással érkezik és 128-bites 2D-s motort is tartalmaz.

A rendszer bővítőmodul(ok) segítségével további csatlakozókat is kínál: a bővítőmodul használatával két darab Mini-PCI Express x1 slothoz, egy D-Sub videó kimenethez, egy Gigabites Ethernet porthoz, valamint két darab USB 2.0-s porthoz juthatunk. Magán az alaplapon egyébként kivezetések (tüskesorok) formájában találunk egy egycsatornás LVDS csatlakozót, 5 darab USB 2.0-s portot, egy LPC csatlakozót, egy SMBus portot, PS/2-es portot, jack audió kimeneteket, valamint négy pár DIO és két UART portot is.

A gyártó tervei szerint az EPIA-P830 különböző mobil eszközökben kaphat helyet, amelyek az egészségügyben, a logisztikával kapcsolatos területeken és egyéb olyan szegmensekben tűnhet fel, ahol kis mérettel rendelkező, alacsony fogyasztás mellett működő beágyazott rendszerre van szükség.

Az újdonság hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban. További információk itt találhatóak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward