VIA eH1: PCIe videokártya beágyazott rendszerekhez

A VIA mérnökei elkészítették a világ első olyan diszkrét videokártyáját, amely PCI Express csatolófelülettel érkezik és kifejezetten beágyazott rendszerek számára lett kifejlesztve. Az alacsony profillal érkező termék az eH1-es típusjelzést viseli és egy 65 nm-es csíkszélességgel készülő Chrome 5400E típusú grafikus processzor köré épülő.

VIA eH1: PCIe videokártya beágyazott rendszerekhez

A VIA most egy olyan videókártyával jelentkezik a piacon, amit kifejezetten beágyazott rendszerekhez készítettek. Az alacsony profillal érkező termék az eH1-es típusjelzést viseli és egy 65 nm-es csíkszélességgel készülő Chrome 5400E típusú grafikus processzor köré épülő.

Az eH1-es videokártya DirectX 10.1-es, OpenGL 3.1-es, OpenCL1.0-s és OpenGL ES 2.0-s támogatással rendelkezik. A Chrome 5400E GPU és az 512 MB-nyi DDR3-as fedélzeti memória között 64-bites memória interfész teremt kapcsolatot. A terméken elhelyezkedő DDR3-as memóriachipek a Samsung műhelyéből érkeztek. A VIA beágyazott rendszereket megcélzó videokártyája természetesen PCI Express 2.0-s támogatással érkezik.

Az újdonság a VIA tervei szerint számos területen helyet kaphat majd, ahol beágyazott rendszereket alkalmaznak: találkozhatunk ilyen videokártyával ellátott rendszerekkel a különböző információs „pultoknál”, a digitális aláírással kapcsolatos teendőket végző konfigurációknál, illetve minden egyéb olyan helyen, ahol ki tudják aknázni a termékben rejlő lehetőségeket.

A VIA eH1 alacsony profillal érkezik és alacsony fogyasztás mellett üzemel, viszont passzív helyett aktív hűtést használ. A videokártya az OpenCL 1.0-s támogatásnak köszönhetően GPGPU feladatokra is használható, emellett képes a H.264-es és VC-1-es videók hardveres dekódolására is, ami Blu-ray filmek esetében jöhet jól. Az 1080p támogatás mellett sztereoszkópikus 3D támogatás is rendelkezésre áll és a rendszer természetesen akár két megjelenítő egyidejű kezelésére is képes. A videó kimenetek között két darab DVI port és egy HDCP támogatással ellátott HDMI csatlakozó van jelen. A videokártya által támogatott maximális felbontás 2560 x 1600 pixeles.

A VIA friss videokártyája számos VIA EPIA sorozatú alaplappal képes együttműködni. A termék a jövőben gond nélkül használható mindazokkal az EPIA alaplapokkal, amelyek rendelkeznek PCI Express x1-es, x4-es, x8-os vagy x16-os slottal. Utóbbiakból következik, hogy a fenti képen látható PCI Express 2.0 x16-os termék mellett egyéb modellek is rendelkezésre állnak majd az eH1-ből. A VIA eH1 mintapéldányai már elérhetőek a gyártó partnerei számára.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward