Vezető mérnök hagyja el az AMD csapatát

A CPU részletben vezető mérnökként dolgozó Jim Keller úgy döntött, új kihívásokat keres, így munkahelyet vált. Utódját később nevezik ki.

Vezető mérnök hagyja el az AMD csapatát

Az AMD háza táján nagyon felgyorsultak az események az utóbbi néhány hétben. A napokban kiderült, hogy a vállalat GPU üzletága sok év után ismét egy vezető kezébe kerülhet, aki ráadásul nem más, mint az ismert és elismert Raja Koduri, aki maximálisan rátermettnek tűnik a rá osztott feladatra.

Az AMD CPU részlege viszont elvesztett egy túlzás nélkül legendának nevezhető vezető mérnököt, aki egyébként 2012 folyamán tért vissza újra a vállalat kötelékébe. A szóban forgó szakember Jim Keller, akinek távozását azzal indokolta a cég, hogy újabb lehetőségek után néz – hogy a diplomatikus szöveg mögött pontosan milyen okok rejlenek, azt természetesen nem kötötték a nagy nyilvánosság orrára.

Jim Keller egyébként több nagy és neves vállalatnál is dolgozott, mielőtt 2012-ben visszatért az AMD-hez – egyebek mellett részt vett az Apple A4-es és A5-ös SoC egységeinek fejlesztésében is. AMD fronton szintén fontos fejlesztések fűződnek a nevéhez, hisz részt vett az AMD K7-es és K8-as CPU architektúráinak fejlesztésében, de az x86-64-es specifikáció, valamint a HyperTransport interconnect fejlesztésében is komoly szerep hárult rá.

Az AMD a Hexusnak adott nyilatkozatában kiemelte, Jim Keller távozása semmiféle negatív hatást nem gyakorol majd a korábban lefektetett technológiai- és terméktervekre.

A Zen processzormagokkal ellátott újdonságok bemutatására továbbra is 2016 folyamán kerülhet sor, ahogy eddig tervezték. A Zen alapú megoldások 2017 folyamán már a teljes évben bevételeket generálhatnak.

Míg Jim Keller helyére megfelelően képzett, hasonlóan profi utódot találnak, addig Keller feladatait az AMD technológiai igazgatója, Mark Papermaster veszi át.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward