Vezeték nélküli VR headset az Inteltől

A Project Alloy meglehetősen ígéretes kezdeményezésnek tűnik, ám sok teendő lesz még, mire a fejlesztések kész termékké érnek.

Vezeték nélküli VR headset az Inteltől

Az Intel az éppen zajló IDF alkalmával lerántotta a leplet egy új termékről, amely egyelőre Project Alloy név alatt fut. Tulajdonképpen egy remekül felszerelt, vezeték nélkül dolgozó VR headsetről van szó, amelynek fedélzetén egyebek mellett két RealSense kamera is helyet kapott, hogy segítsenek az adott, felhasználót körülvevő környezet feltérképezésében. A szett ezzel együtt a kézmozgások felismerésére is képes, a felhasználó kezének öt ujját pedig külön-külön is tudja követni.

Fotó: AnandTech

Noha elsőre úgy tűnik, hogy egy önálló termékről van szó, ami PC nélkül is működhet, ám erről sszó nincs, ugyanis az adatátvitelhez egy asztali számítógépre is szükség van, ami rendelkezik Windows Holographic Platform támogatással. Maga a VR headset remek súlyelosztással rendelkezik, fedélzetén pedig egy SoC is helyet kapott, ami az adatfeldolgozást végzi. Arról nincs hír, hogy pontosan mekkora fogyasztás mellett üzemel ez a SoC, de aligha lehet túl nagy étvágyú, különben a melegedés és az akkumulátoros üzemidő is problémás lenne. Arról egyébként említést tett az előadó, hogy míg a Microsoft Holo-lens Cherry Trail alapokon nyugszik, az Intel újdonsága sokkal erősebb platformra támaszkodik.

Fotó: AnandTech

A Project Alloy úgynevezett vegyes valóságra (Mixed Reality) is használható, azaz a felhasználó környezete összeolvadhat a virtuális világgal, kezeivel pedig interakcióba léphet ezzel a speciális környezettel.

Fotó: AnandTech

A prototípus rendszer külön Windows alapú PC használatát követeli meg, amelyen Windows Holographic Platform dolgozik. Ez a platform egy jövő évi frissítés keretén belül válik elérhetővé Windows 10 alatt.

A Project Alloy első verziója decemberben válik elérhetővé a partnerek számára, a hardver pedig 2017 második felében válik nyitottá, nyílt forráskódúvá – és természetesen a RealSense-hez kapcsolódó API-kat is megnyitják majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward