Vezeték nélküli töltőállomás és 4G-s tablet az Archostól

Az Archos az IFA-n előállt egy új, LTE hálózati modemes táblagéppel, és bemutatott egy olyan töltőt, amiről egyszerre 6 készülék táplálható.

Vezeték nélküli töltőállomás és 4G-s tablet az Archostól

Az Archos is képviseltette magát az IFA-n, és az alábbiakban kettő teljesen különböző termékével ismerkedhetünk meg a francia alakulatnak. Az egyik újdonság az Oxygen 101 4G névre hallgató tablet, a másik pedig a Wireless Charge & Play töltő, amivel féltucatnyi készüléket lehet szükség esetén egyszerre tölteni.

Archos Oxygen 101 4G

Elsőként lássuk az Oxygen 101 4G-t, ami az Archos névsémájának megfelelően 10,1 hüvelykes megjelenítővel lett ellátva. A felhasznált panel IPS technológiás és 1280 x 800 képpontos a felbontása. Ez alapján rögtön sejthető, hogy egy alacsonyabb árszabású megoldásról lesz szó ebben az esetben. A táblagép az Android 8.1 operációs rendszerrel a fedélzetén érkezik, és az Oreo több előre telepített alkalmazással is szolgálni fog – az Archos külön kiemelte például a Netflixet. A kamerarendszert nem variálta túl a vállalat, előre és hátra is ugyanolyan képességű, 2 megapixeles egységek kerültek. Sajnos nem érdemes ilyen téren sokat várni a szerkezettől, ráadásul mozgóképfelvételek készítésekor és a videocsevegések alkalmával is csak 720p-s minőség lesz támogatott. LED-es villanó egyik képalkotó mellett sincs.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A specifikáció néhány pontját egyelőre még homály fedi, például az sem ismert, hogy milyen rendszerchip található az Oxygen 101 4G-ben. Annyi biztos, hogy négymagos lapkáról van szó, ami egy Mali-T720 grafikus feldolgozó egységgel van ellátva, és feltételezhetően a MediaTektől származik. A rendszernek 2 GB-nyi memória áll a rendelkezésére, a háttértár kapacitása pedig nem kevesebb mint 64 gigás, szóval ezen a téren nem fukarkodott az Archos. A kapcsolati képességek listáján a 4G LTE hálózati modem meglétét kell kiemelni, ami a B20 hálózaton is gond nélkül fog üzemelni, emellett van még a készülék tarsolyában 802.11 a/b/g/n Wi-Fi és Bluetooth 4.0 modul is – A-GPS vevőről és más extráról már nem esik szó. A cég elmondta még a tabletről, hogy 1 wattos teljesítményű hangszóró került bele, ami ilyen szinten már eléggé jónak számít. És végül az is kiderült, hogy a fehérben pompázó termék egy 5000 milliamperes akkumulátorból fogja nyerni a működéséhez szükséges energiát.

Az Archos Oxygen 101 4G Európa több országában megvásárolható lesz, valószínűleg hazánkban is felbukkan majd. A táblagép a negyedik negyedév során kerül a boltokba, és 150 eurós ajánlott fogyasztói áron lehet majd hozzájutni.

Galéria megnyitása

Archos Universal Wireless Charge & Play

A vállalat másik újdonsága, az univerzális töltőpad azoknak lesz igazán hasznára, akik nagyon sok készüléket szoktak egyszerre tölteni, és olyan megoldásból is többet tudhatnak magukénak, ami támogatja a vezeték nélküli töltést. A Universal Wireless Charge & Play nem kevesebb mint három Qi szabványnak megfelelő töltőtekercset foglal magában, szóval három olyan terméket is lehet vele egyidejűleg tölteni, ami támogatja ezt. A készülékre állítva lehet letenni a tölteni kívánt dolgokat, például a mobiltelefonokat, így ezek gond nélkül használhatóak is a folyamat közben. A vezeték nélküli töltés legfeljebb 5 wattos teljesítménnyel történhet, szóval elég lassú lesz a folyamat.

Galéria megnyitása

Van három darab normál USB csatlakozási lehetőség is a Wireless Charge & Play fedélzetén, ezek közül az egyik még a Quick Charge 3.0-t is támogatja, szóval meglehetősen gyorsan lehet vele tölteni – a másik kettő pedig 5 voltos és 2,4 amperes. Az Archos minden eshetőségre felkészülve mellékel a töltőállomás dobozában egy C-típusú USB, egy Micro-USB és egy Lightning csatlakozós kábelt is, szóval akár Apple terméket is rögtön lehet majd táplálni vele. És végül még egy extrával is számolni lehet: hangszóró is található az Universal Wireless Charge & Play kelléktárában, szóval, amíg tölt a felhasználó táblagépe, addig rá lehet kötni és kihangosítva lehet YouTube videókat nézni vagy zenét hallgatni. Arról viszont nem esett szó, hogy a hangkeltő része milyen képességű a szerkezetnek.

Az Archos Universal Wireless Charge & Play forgalmazása szintén a negyedik negyedévben kezdődik. Ez a kiegészítő is Európa-szerte megvásárolható majd, és 80 euróba fog kerülni, ami igazából egy egyszerű töltőért egyértelműen sok, de amennyiben valaki teljesen ki tudja használni, vonzó opció lehet, hiszen mégis csak egyszerűbb mindent egy helyen tartani a töltéskor, mint szanaszét, ahol éppen szabad konnektor akad.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap