Vezeték nélküli Logitech egér Windows 8-hoz (is)

A Windows 8 használatát megkönnyítő Wireless Mouse M560 jobb- és balkezesek számára egyaránt kényelmes választás lehet.

Vezeték nélküli Logitech egér Windows 8-hoz (is)

A Windows 8 eddig nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, de a helyzeten valamelyest javíthat a rövidesen megjelenő Windows 8.1. A Logitech a sokat kritizált operációs rendszer érkezésére egy új egérrel készül, amelyen Windows 8-as menügomb is helyet kapott.

A fehérben, szürkében és feketében érkező számítógépes egér a Wireless Mouse M560-as nevet kapta és ahogy az a nevéből is kiderül, vezeték nélkül, 2,4 GHz-es rádiófrekvenciás kapcsolaton keresztül kommunikál az adott asztali számítógéppel, noteszgéppel vagy akár konvertibilis táblával. Utóbbiból kifolyólag az egér működéséhez egy USB 2.0-s Nano vevőegységre is szükség van, ami természetesen a csomag részét képezi.

A normál méretű vezeték nélküli egér formavilágának megtervezésekor a legfőbb szempont a maximális kényelem volt. Az ergonomikus rágcsáló jobb és bal oldala puha gumiborítást kapott, így a Logitech szerint jobb- és balkezeseknek is használhatják (bár a rágcsáló maga nem teljesen szimmetrikus, a videó alapján oldalgombjai csak bal oldalt vannak).

A görgő esetében rendelkezésre áll az úgynevezett szabad görgetési mód, amellyel a hosszú dokumentumokat hamar végig lehet görgetni, de akár kattintástól-kattintásig is görgethetünk, ami pontos lépegetést tesz lehetővé a lejátszási listák, Excel munkalapok és a fényképalbumok tartalmai között. A görgő felett a Windows 8 peremmenü gombja lapul, amellyel egyszerűen és gyorsan elérhetőek a leggyakrabban használt funkciók, legyen szó a beállításokról, a keresőről vagy az egyes alkalmazások indításáról. A görgő felett elhelyezett gomb egyszóval egyetlen érintéssel elérhetővé teszi az Alkalmazássáv és a Gombsáv különböző funkcióit.

A Wireless Mouse M560 persze nem csak Windows 8 vagy Windows 8.1, hanem Windows 7 operációs rendszerrel is nyugodtan használható. Az egér működésének testreszabásához szükséges Logitech SetPoint szoftver az említett operációs rendszerekhez ingyenesen letölthető.

Az egyetlen AA méretű ceruzaelemmel működő Logitech Wireless mouse M560 három év garanciával érkezik, ajánlott végfelhasználói ára pedig 12 490 forint.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward