Vezeték nélküli fül- és fejhallgatók a Motorolától

A Moto Surround a sportosabb felhasználók , a Moto Pulse pedig a divatnak hódolók első számú célpontja lehet.

Vezeték nélküli fül- és fejhallgatók a Motorolától

A Motorola a Moto X Style, X Play és Moto G okostelefonok után most kettő hasznos kiegészítőt mutatott be, amelyek különböző felhasználási módokhoz, illetve inkább eltérő vásárlói stílusokhoz igazodnak. A Moto Pulse és a Moto Surround vezeték nélküli fej- és fülhallgatókról van szó.

A Motorolának nem kell a szomszédba mennie a kiváló mobilos headsetekért, és ezúttal is igazán kellemes meglepetést okozott a gyártó a két újdonságával. A Moto Pulse és a Moto Surround páros közül szinte minden felhasználó megtalálhatja majd a számára leginkább megfelelő kivitelt. Ráadásul, ha valaki csak egy mezei Bluetooth-os headsetre vágyik, akkor még mindig ott a Moto Hint, ami nemrég esett át az első generációváltásán; tehát a Motorola kínálatára nem lehet panasz.

Motorola Moto Pulse

A Moto Pulse egy olyan fejhallgató, ami az úgynevezett supra-aural kialakítással bír, vagyis ráül a tulajdonosa fülkagylójára, nem pedig körülöleli azt. Az utcai viseletre tervezett divatosabb megoldások általában ilyenek szoktak lenni, szóval ez nem érhette meglepetésként az érdeklődőket. Ebben a készülékben egy 40 milliméteres hangszóró teszi a dolgát, ami a vállalat közleménye szerint gazdag basszussal szólal majd meg, vagyis populáris hangképre számíthatnak a jövendőbeli felhasználók. A megfelelő kialakításnak és anyaghasználatnak köszönhetően igazán kényelmes viseletnek ígérkezik, hosszabb ideig tartó zenehallgatást vagy filmezést követően sem kelt majd kellemetlen, fájdalmas érzést, ami nagyon fontos. Kiemelendő továbbá, hogy annak ellenére, hogy egy sima fejhallgatónak tűnik, mobilhívások bonyolításakor is lehet rá számítani, szóval jól elrejtve még egy mikrofon is akad a fedélzetén.

Az eszköz Bluetooth 4.1 modullal lett ellátva, így ilyen téren nem lehet rá különösebb panasz; egy apt-X támogatásnak még biztosan örültek volna az érdeklődők, ám erről ezúttal le kell mondani. Egyszerre két masinához is lehet társítani. Ez azt jelenti, hogy példának okáért tablet és mobil egyidejűleg kiszolgálhatja, szólhat egyiken zene, de ha befut egy hívás a másikon, akkor azonnal lehet azt fogadni. Az üzemideje meglehetően jónak ígérkezik, egy feltöltéssel 18 órán lehet majd vele folyamatosan zenét hallgatni vagy akár telefonálni, ami nagyjából megegyezik az okostelefonok átlagos beszélgetési idejével, így mondhatni éppen ideális. A legtöbb Bluetooth-os megoldásnál kétszer nagyobb, csaknem 20 méteres hatótávolsággal rendelkezik üres légtérben a Pulse, ami nagyszerű eredmény, és komoly szabadságot nyújt például akkor, ha a kertben használja a felhasználója. Két színben lehet majd hozzájutni, fekete és krétafehér alkotja a választékot.

Motorola Moto Surround

A Motorola másik sikervárományosa a Surround, ami már biztosan nem marad konkurencia nélkül. Ez a termék éppen olyan kialakítással bír, mint a nemrég bemutatott LG TONE Active, valamint a Samsung Level U, ami szintén a közelmúltban debütált. Akad tehát választék azoknak, akik nyakra akasztható, vezeték nélküli fülhallgatót szeretnének vásárolni. A hallójáratba illeszkedő hangkeltőknek köszönhetően rendkívül jól szigetel a zajokkal szemben a Surround, így teljes mértékig a zenére, vagy éppen a másik hívó félre koncentrálhat a felhasználó. Ezt a modellt ropogós magas-, tiszta középtartomány és telt mélyhang jellemzi majd a Motorola elmondása szerint. Mivel ezt elsősorban sportolóknak, vagy legalábbis sokat mozgóknak szánják, gondoskodni kellett a megfelelő védelemről. A HZO által kifejlesztett nanotechnológiás bevonatot kapta meg, melynek köszönhetően bírja az izzadságot, a vizet és a port is (IP57). A vezérléshez szükséges gombok a nyakon elhelyezkedő rész elejére kerültek, így minden esetben el lehet érni őket egy gyors mozdulattal. A bejövő hívásokról rezgéssel értesít a kütyü, amiért szintén az alsórész a felelős.

A Surround is Bluetooth 4.1 modulos, azonban itt már az apt-X kiterjesztés is jelen van, ennek köszönhetően pedig jobb, HD minőségben szólalhat meg – már amennyiben a lejátszott forrás az átlagosnál magasabb bitrátájú. Már a Pulse is nagyon jó hatótávval dolgozott, a Moto Surround pedig egyenesen lenyűgözően fog szerepelni ilyen tekintetben: nem kevesebb mint 45 métert képes áthidalni a Bluetooth kapcsolattal abban az esetben, ha Class 1 támogatást kínáló mobillal társítják. Az akkumulátorának kapacitása nem ismert, de nem is ez számít, hanem az, hogy mire lesz képes. Egy feltöltéssel 12 órán át tud majd zenéket lejátszani, telefonálással pedig 15 órát vészelhet át. A Moto Surround kétféle színkombinációval lesz megvásárolható, az egyik a fekete-kék, a másik pedig a fekete-szürke. Ez utóbbira még várni kell, ezért is van az, hogy minden sajtóképen a kékes árnyalattal ötvözött eszköz szerepel.

Az Moto Surround és a Moto Pulse szinte bármivel társítható lesz, de teljes egészében csak az Android operációs rendszert futtató okostelefonokkal lehet kihasználni a tudásukat. Ezeken a készülékeken a Motorola Connect alkalmazásnak köszönhetően még azt is figyelemmel lehet kísérni egyebek mellett, hogy éppen milyen töltöttségi szinten van az adott Moto kiegészítő. Ez rendkívül hasznos tud lenni, hiszen egyik terméknek sincs saját kijelzője, így lényegében csak akkor lehet biztos a töltöttségi szintben a felhasználó, amikor teljesen fel van töltve a készülék.

A Motorola Moto Surround a drágább a most bemutatott kiegészítők közül. A nyakra akasztható fülhallgató 70 dolláros ajánlott fogyasztói ár kíséretében került be a kínálatba, és már megrendelhető az Egyesült Államokban. A Moto Pulse sem sokkal olcsóbb, ezért a fejhallgatóért 60 dollárt kell leszurkolni a kasszától való távozás előtt, és szintén elérhető már. Összességében egyébként egyik sem túlzottan drága, főleg ha figyelembe vesszük azt, hogy Samsung Level U is 70 dollár, az LG TONE Active pedig már 130-at kóstál.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward