Vezeték nélkül tölti az akkumulátorokat az Intel töltőedénye

A prototípust az Intel elnök-vezérigazgatója szerint egy egyszerű chipses tálból készítette a fejlesztőcsapat. A végső megoldás persze sokkal elegánsabb lesz.

Vezeték nélkül tölti az akkumulátorokat az Intel töltőedénye

Az Intel különleges töltőedénye, amely vezeték nélküli akkumulátortöltő technológiával felvértezve érkezhet meg a boltok polcaira a nem is oly távoli jövőben, elsőként az idei CES alkalmával tűnt fel. Az Intel Smart Wireless Charging Bowl névre keresztelt újdonsága a jelek szerint sokkal több egyszerű koncepciónál: a termék az idei év vége felé, a nagy karácsonyi ajándékvásárlási láz alkalmával már kapható lesz, ha pontosak a legfrissebb értesülések.

Hogy mire is jó egy ilyen modern, kétségtelenül elegáns dizájnnal érkező töltőtál? Arra, hogy a vezeték nélküli akkumulátortöltést támogató eszközöket kényelmesen és hatékonyan feltöltse. Az újdonság a kulcsokat és a telefonokat tároló, rendszerint az előszobában elhelyezett tálkát válthatja majd fel a modern háztartásokban, ahol hazaérkezésünk után csak a tálba kell tenni az akkumulátortöltést igénylő mobileszközöket, illetve viselhető eszközöket, a töltés azonnal meg is indul. Mire újra útnak indulunk mobileszközeink akkumulátorai – jó eséllyel – ismét száz százalékos töltöttségi szinten lesznek.

Fotó: CNet.com

A töltőtál ötlete egyébként a fejlesztőcsapat egyik hölgytagjától származik, aki elmondta kollégáinak, ő a nap végén rendszerint egy erre a célra rendszeresített tálkába pakolja ékszereit. Az Intel elnök-vezérigazgatója, Brian Krzanich azt is elárulta, a fenti kijelentés elhangzása után a csapat leugrott egy közeli Walmartba (az ottani Tescóba), majd vettek egy chipses tálat, amibe aztán beépítették a vezeték nélküli akkumulátortöltő alkatrészeit. A végeredmény egy működő prototípus lett, ami végül a fentebb látható elegáns töltőtállá nőtte ki magát.

Az egyelőre nem derült ki, hogy a különleges kiegészítő pontosan mikor jelenik meg kereskedelmi forgalomban, mint ahogy az is rejtély, mennyibe kerül majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward