Veszteséges negyedév és 15%-os leépítés az AMD-nél

Napvilágot láttak az AMD legfrissebb pénzügyi eredményei, amelyek nem túl rózsásak, sőt, kiderült az is, milyen szerkezeti átalakításra készül a vállalat.

Veszteséges negyedév és 15%-os leépítés az AMD-nél

Több tényező is felelős a rossz pénzügyi eredményekért

Az idei év harmadik negyedévében az AMD a cég legfrissebb pénzügyi jelentése alapján 1,27 milliárd dollár teljes árbevételre tett szert, amihez 157 millió dolláros veszteség társult. Ezek az eredmények nem csak az előző negyedévhez, hanem az előző év azonos időszakához képest is rosszak.

A vállalat processzorokkal és grafikai megoldásokkal foglalkozó részlegei egyaránt árbevétel-csökkenést szenvedtek el. Érdekesség, hogy a processzorok esetében az átlagos eladási ár csökkent, viszont ezzel egy időben a grafikus processzorok átlagos eladási ára emelkedett. A veszteség egy elég jelentős része raktárkészlet-leértékelésből származik, amelynek túlnyomó többségét „A” sorozatú Llano APU egységek képezik. A veszteség mögött az is jelen van, hogy a cég processzorai iránt gyengébb volt a kereslet az elmúlt negyedév folyamán.

Igazak voltaka pletykák: tényleg leépítések lesznek az AMD-nél

Ahogy a korábbi pletykákból már kiderült, az AMD az éppen aktuális negyedév folyamán átstrukturálásra kényszerül, ami azt jelenti, hogy dolgozóinak 15%-át elbocsátja annak érdekében, hogy költségeket csökkenthessen. A munkaerő-leépítés eredményeként a vállalat vezetése az idei év negyedik negyedévében 20 millió dolláros, 2013 folyamán pedig összességében 190 millió dolláros megtakarítást vár. Persze a helyzet megoldása kiadásokkal is jár: a szervezeti átalakítás nagyjából 80 millió dolláros költséget jelent.

Az a hivatalos közleményből nem derült ki, hogy a 15%-os leépítés milyen munkaköröket érint, azaz várható-e, hogy a mérnöki részleg is jelentősebb karcsúsításon esik át.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward