Veszteség az MTelekom tulajdonosánál

Veszteség az MTelekom tulajdonosánál

A Deutsche Telekom, a Magyar Telekom fő tulajdonosa 1,1 milliárd euró veszteséget számolt el első negyedéve után. Egy évvel ezelőtt 0,9 milliárd euró nyereséget ért el. A bukta fő oka egy 1,8 milliárdos goodwill-leírás volt a T-Mobile nagy-britanniai vállalkozásánál.

A német távközlési óriás lényegében már a múlt hónapban elárulta, mi várható január-márciusi jelentésében. Az akkori közlemény lényege az volt, hogy a társaság megvágta éves előrejelzését, mondván: a gyenge üzleti környezet párosulva a brutális piaci versennyel csapást mér a jövedelmezőségre a cég fő piacain - elsősorban Nagy-Britanniában és az USA-ban.

A vállalat most megerősítette, hogy 2009-es EBITDA eredménye 2-4 százalékkal elmaradhat a 2008-ban elért 19,5 milliárd eurótól. A szabad cash flow-ra vonatkozó célkitűzést egy hónapja 7 milliárdról 6,5 milliárd euróra szállították le, ám most közölték, hogy a DT görög érdekeltségének, az OTE-nek köszönhetően mégis elérhetik az eredeti célt. A DT 25 százalékos részt szerzett az OTE-ben tavaly.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward