Versenyképes árcédulával jönnek a Trinity APU-k?

A versenyképes ár ellensúlyozhatja a konkurenciáénál gyengébb CPU teljesítményt.

Versenyképes árcédulával jönnek a Trinity APU-k?

Amennyiben a vezető disztribútorok – mint amilyen például a BLT – előzetes áraira lehet támaszkodni, úgy jelenleg az a kép rajzolódik ki, hogy az AMD Trinity APU egységei ár tekintetében képesek lesznek felvenni a versenyt az Intel  Ivy Bridge alapokon nyugvó Core i3-as és Pentium processzoraival.

Az AMD szerint a két modullal, azaz összesen négy processzormaggal ellátott Trinity APU egységek a VLIW4-es architektúrára alapozó GPU-val karöltve versenyképesek lehetnek a kétmagos Ivy Bridge alapú Core i3-as processzorokkal szemben. Ezzel egy időben a kétmagos, azaz egyetlen Piledriver modullal ellátott Trinity APU-k az Ivy Bridge alapú Pentium processzorok ellen szállnak majd harcba.

Ha processzorteljesítmény tekintetében nem is, GPU teljesítményben mindenképpen az AMD megoldásai felé billen majd a mérleg nyelve, így a Trinity APU egységekkel költséghatékony belépő szintű gamer konfigurációkat lehet majd összeállítani, ha csak alkalmi játék a cél. Az mindenképpen jó hír - amennyiben igaz - hogy a leggyorsabb Trinity APU is elérhető alig több, mint 131 dollárért. Persze Európában ez inkább 131 eurós árat jelent majd. Ezek után kíváncsian várjuk a hivatalos bejelentést és a hivatalos ajánlott végfelhasználói árakat.

A kiszivárgott tesztek alapján az AMD A10-5800K az Intel Core i7-3770K-val szemben játékok alatt rendkívül jól teljesít, ha az integrált grafikus vezérlőket használjuk, de ebben összességében semmi meglepő nincs. A dolgok jelenlegi állása szerint október elsején érkeznek a Trinity APU-k, de velük együtt várhatóan a következő generációs FX sorozatú központi egységek is elrajtolnak majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward