Vérbeli gamer notebook a Razer-től

A Razer neve a játékosok köreiben nem ismeretlen, sőt, a vállalat a sok-sok minőségi, főként játékosoknak szánt perifériának köszönhetően kiérdemelte, hogy ne csak ismert, hanem elismert is legyen. A vállalat ezúttal is a játékosok piacán kínál friss terméket, amely szokatlan módon nem egy egér, egy billentyűzet, vagy egyéb hasznos periféria, hanem egy ízig-vérig gamer notebook.

Vérbeli gamer notebook a Razer-től

A Razer neve a játékosok köreiben nem ismeretlen, sőt, a vállalat a sok-sok minőségi, főként játékosoknak szánt perifériának köszönhetően kiérdemelte, hogy ne csak ismert, hanem elismert is legyen a piacon. A Razer ezúttal is a játékosokat veszi célba friss termékével, amely szokatlan módon nem periféria vagy kiegészítő, hanem egy ízig-vérig gamer notebook.

Az alumínium házzal rendelkező különlegesség a Blade, vagyis a penge nevet viseli és sem dizájn, sem pedig specifikációk tekintetében nincs oka szégyenkezésre. A 0,88 col, azaz 2,23 centiméter vastag notebook 17,3 hüvelykes képátlójú, LED-es háttérvilágítással ellátott LCD kijelzővel érkezik, ami valószínűleg ezúttal is TN+Film panelre épül. A Full HD natív felbontás mellett üzemelő LCD kijelzővel érkező notebook az Intel Huron River mobil platformja köré épül és – mivel játékosoknak szánt konfigurációról van szó – nem a Sandy Bridge processzor IGP-jére, hanem egy középkategóriás mobil GeForce videokártyára támaszkodik.

Az Intel és a Razer együttműködésének gyümölcseként a noteszgépbe egy kétmagos, Core i7-2640M típusú Sandy Bridge processzor kerülhetett, amely mellé még 8 GB-nyi rendszermemória is jár. Az adatok tárolásáról egy 7200 RPM-es, 320 GB-os merevlemez gondoskodik, a videokártya szerepét pedig egy 2 GB-nyi fedélzeti memóriával ellátott GeForce GT 555M-re osztották. A rendszer tápellátásáról egy 60 wattórás beépített akkumulátor gondoskodik.

A letisztult, ám mégis figyelemfelkeltő dizájnnal büszkélkedő noteszgép esetében a billentyűzet háttérvilágítást is kapott, érintőpad helyett pedig egy rendkívül komplex, ötletes megoldást vetettek be a cég mérnökei. A klasszikus érintőpad szerepét egy, a billentyűzettől jobbra elhelyezett, 800 x 480 pixeles natív felbontással rendelkező érintőképernyő tölti be, amely másodlagos információs LCD kijelzőként is használható, ha a rendszerhez külön egeret, vagy a Razer Hydra mozgásérzékelős vezérlőjét csatlakoztathatjuk. Az érintőkijelző felett 10 darab programozható OLED billentyű is helyet kapott, amelyek az adott játékhoz kellő billentyűkonbinációkat tárolhatják.

Maga a noteszgép egyébként a felsoroltakon kívül egy HD webkamerát, 802.11 b/g/n típusú WiFi adaptert, Bluetooth 3.0-s támogatást, egy USB 3.0-s portot és egy HDMI videó kimenetet is kínál.

A Razer Blade-et gyártója az „első igazi játékosok számára készített noteszgépnek” titulálja. Az újdonság – mint a gamer notebookok általában – egyáltalán nem lesz olcsó: a termékért az idei év negyedik negyedévében, amikor az feltűnik majd az üzletek polcain, 2800 dollárt kérnek majd el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward