Vékony, Mini-ITX formátumú alaplap az ASRock-tól

A Bay-Trail platform köré épülő deszka teljesen hangtalanul üzemel, hála passzív hűtésének.

Vékony, Mini-ITX formátumú alaplap az ASRock-tól

Az ASRock egy új alaplapot mutatott be, amely felépítését tekintve Thin Mini-ITX formátumú, azaz úgy lett kialakítva, hogy vertikálisan a lehető legkevesebb helyet foglalja. Az újdonság a már jól ismert Celeron J1900-as SoC egységet rejti, ami négy processzormaggal rendelkezik. A processzormagok 2 GHz-es alap- és 2,41 GHz-es burst órajelen ketyegnek. A fedélzeten egy Intel HD Graphics sorozatú videovezérlő is lapul, amely 688 MHz-es alap- és 854 MHz-es turbó órajelet alkalmaz. Az IGP mellé Intel Quick Sync Video támogatás is jár.

A SoC-hoz két darab DDR3-as So-DIMM memóriafoglalat csatlakozik, amelyek az alaplappal párhuzamosan fogadják a memóriamodulokat. A DDR3/DDR3L memóriamodulokból maximum 16 GB-nyi alkalmazható rendszermemóriaként, a támogatott memória-órajel pedig DDR3-1333 MHz.

Bővítőhelyek tekintetében nem áll rosszul a deszka, ugyanis a PCI Express 2.0 x1-es slot mellett egy mini PCI Express 2.0 x1-es foglalat is rendelkezésre áll, ami egyebek mellett WiFi bővítőkártyát is fogadhat. Az új alaplap két darab SATA 3 Gbps-os porttal, valamint egy USB 3.0-s és három USB 2.0-s csatlakozóval érkezik – tüskesorok formájában további két USB 3.0-s, illetve 5 USB 2.0-s port áll rendelkezésre. A videó kimenetek között a D-Sub és a HDMI csatlakozók mellett LVDS port is lapul, ami akkor jön jól, ha a terméket egybegépbe szereljük.

A Q1900TM-ITX egy Realtek ALC892-es HD audió vezérlőt kapott, a Gigabites Ethernet vezérlő szerepét pedig egy Qualcomm Atheros AR8171-es egység tölti be. Az új alaplapon COM kivezetés és TPM tüskesor egyaránt van, sőt, 3 wattos Audio AMP tüskesor is. A rendszer tápellátását külső tápadapterről lehet megoldani (DC, 19V).

Az ASRock új alaplapja rövidesen elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, ára pedig 110-120 euró magasságában helyezkedik majd el. A gyártó normál Mini-ITX formátumú deszkát is kínál, ami a Q1900-ITX típusjelzést viseli – ez a példány jelenleg nagyjából 23 000 forintba kerül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward