Vékony és tartalmas merevlemezek

Nemrég jelentette be két új alkotását a Toshiba: egy 80 és egy 160 GB-os merevlemezt (név szerint az MK8022GAA-t és az MK1626GCB-t), amelyek mindketten rendkívül vékonyak és könnyűek - mi több, ebben a méretkategóriában egyenesen világelsők is ezzel a kapacitással.

Vékony és tartalmas merevlemezek

Nemrég jelentette be két új alkotását a Toshiba: egy 80 és egy 160 GB-os merevlemezt (név szerint az MK8022GAA-t és az MK1626GCB-t), amelyek mindketten rendkívül vékonyak és könnyűek - mi több, ebben a méretkategóriában egyenesen világelsők is ezzel a kapacitással. Értelemszerűen mindkettőt mobileszközökhöz tervezték, mint amilyenek például a hordozható médialejátszók is. Sokat fejlesztettek a merevlemezek író-olvasó fején és a mágneses rétegein is, jelentősen megnövelve így egyrészt a rögzítési sűrűséget, másrészt pedig területi sűrűség terén is elérve a 353 megabit/négyzetmilliméter értéket. Az MK1626GCB-be ezen felül beépítettek egy teljesítmény-optimizáló interfészt (CE-ATA) is. Ezzel a két új, apró és pehelykönnyű háttértárával a Toshiba valóban páratlan kapacitást kínál immár a kis, hordozható eszközök felhasználóinak is.

E két újdonságát a Toshiba bemutatja majd a Nemzetközi Lemezmeghajtó Eszközök és Anyagok Szövetsége (IDEMA) által megrendezésre kerülő 2007-es Santa Clara-i (California) DISKCON USA alkalmával is, szeptember 19.-én és 20.-án. Az MK8022GAA-t a Toshiba már most szállítja, és az MK1626GCB mintapéldányai is elérhetőek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward