Vékony és könnyű külső adattárolókkal jelentkezik az ADATA

Az újdonságok között egy HDD és egy SSD alapú megoldás lapul, amelyek elegáns, strapabíró, vékony házzal érkeznek – ami ránézésre egyformává teszi őket.

Vékony és könnyű külső adattárolókkal jelentkezik az ADATA

Az ADATA vékony és könnyű külső adattárolókkal bővítette kínálatát, amelyek elegáns, stílusos házat kaptak, így könnyen népszerűek lehetnek. A Premier sorozatban helyet foglaló HC660-as és SC660-as modell között külső terén abszolút semmi különbség nem látszik: egyformák, mint két tojás, belsejük viszont már eltérő.

Mindkét külső adattároló esetében egyetlen USB kábelen keresztül zajlik a tápellátás és az adatátvitel, a ház azonban már mást és mást rejt: a HC660 esetében vékony 2,5 hüvelykes merevlemez, míg az SC660-nál egy SSD lapul az elegáns fémházban. A 9,6 milliméter magas ház egyébként galvanikus, azaz homokszórt festést kapott, ami ellenáll a karcoknak.

Az SSD alapú SC660 az USB 3.0-s kapcsolaton keresztül maximum 440 MB/s-os olvasási- és írási tempó elérésére képes. A 80 grammos adattároló 240 GB-os és 480 GB-os változatban kerül az üzletek polcaira.

A 124 grammos HC660 ugyancsak 9,6 milliméter magas, ami komoly fegyvertény, hiszen ez a modell egy 2,5 hüvelykes merevlemezt rejt. Az adatátvitel ebben az esetben is USB 3.0-s kapcsolaton keresztül történik, az adattároló kapacitás azonban már jóval nagyobb: a HC660-ból 1 TB-os és 2 TB-os változat is készül.

Az ADATA újdonságai közül az SSD alapú SC660 majd csak októberben válik elérhetővé, amikor a 240 GB-os modellt 109,99 dolláros, a 480 GB-os modellt pedig 189,99 dolláros listaáron lehet majd megvásárolni. A HDD alapú HC660 ezzel szemben már most is elérhető: az 1 TB-os példány 79,99 dollárba, 2 TB-os társa pedig 109,99 dollárba kerül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward