Vékony és biztonságos mobil merevlemezek a WD műhelyéből

A My Passport Slim sorozat tagjai 256-bites hardveres adattitkosítást kínálnak, a hozzájuk tartozó szoftverrel pedig hatékonyan készíthetünk biztonsági másolatot fontos adatainkról, illetve akár Drop Box fiókunk tartalmáról is.

Vékony és biztonságos mobil merevlemezek a WD műhelyéből

A Western Digital a napokban rántotta le a leplet legfrissebb, WD Red sorozatú, kifejezetten hálózati adattárolókba szánt merevlemezeiről, ám a friss termékek sora ezzel még nem ért véget, hiszen most megérkeztek a My Passport Slim sorozat tagjai is, amelyek nem mások, mint szupervékony és szuperbiztonságos mobil külső merevlemezek.

A My Passport Slim sorozatban USB 3.0-s csatolófelületet alkalmazó külső merevlemezeket találunk, amelyek modelltől függően 1 vagy 2 TB-os adattároló kapacitást kínálnak. Az új külső merevlemezek stílusos fémházban kapnak helyet, amely dizájn tekintetében még az elegánsabb, prémiumkategóriás ultrabookok mellett is megállja a helyét. A strapabíró fémházzal szerelt újdonságok mellé persze puha szütyő is jár, ami megvédi a termékeket a különböző szennyeződésektől és a portól.

A gyártó weboldalán egyelőre csak az 1 TB-os modell tűnt fel, amely 12,3 milliméter magas, 110 milliméter hosszú és 80 milliméter széles házban foglal helyet, tömege pedig mindössze 134 gramm. Mivel a gyártó mobil merevlemezei között csak a WD Blue sorozatban található 1 TB-os modell, így itt valószínűleg egy 7 vagy 9,5 milliméter magas példányról lehet szó. 2 TB-os 2,5 colos HDD viszont már csak a WD Green sorozatában van, ami önmagában is 15 milliméter magas, így a 2 TB-os My Passport Slim külső HDD háza mindenképpen magasabb lesz 12,3 milliméternél.

Az új, mobil külső adattárolók a dizájn mellett persze az adatok biztonságára is nagy hangsúlyt fektetnek. A termékek 256-bites hardveres adattitkosítással rendelkeznek, de emellett a WD SmartWare Pro adatvédelmi szoftver is jár hozzájuk, amellyel fontos és kényes adatainkról hatékonyan, kényelmesen készíthető biztonsági másolat. Extra, hogy a szoftver segítségével a biztonsági mentés egy példányát akár közvetlenül DropBox tárhelyünkre is menthetjük. Persze emellett arra is van lehetőség, hogy DropBox felhasználói fiókunk tartalmáról biztonsági mentést készítsünk az adott My Passport Slim mobil merevlemezre.

A My Passport Slim sorozat tagjaira három év garanciát vállal a WD. A család 1 TB-os tagját 99,99 dollárért, a 2 TB-os modellt pedig 149,99 dollárért lehet hazavinni. Az új külső adattárolók már elérhetőek kereskedelmi forgalomban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward