Vékony alaplappal rukkolt elő az ASRock

Az ASRock legújabb alaplapja akár egybegépekben is helyet kaphat – felszereltségét is ennek fényében alakították ki.

Vékony alaplappal rukkolt elő az ASRock

Az ASRock ezúttal egy speciális alaplapot mutatott be, amely vékony felépítésének köszönhetően kiválóan alkalmazható szuperkompakt asztali számítógépekben, vagy éppen DIY (szereld magad) egybegépekben is. Az új alaplap az Intel H81 Express lapkakészlete köré épül, így Socket LGA-1150-es processzorokat fogad. Hogy pontosan melyeket, azt a processzor-kompatibilitási lista árulja el. Érdemes szem előtt tartani, hogy az új alaplap 65 wattos TDP-ig támogatja a központi egységeket.

Az Intel Thin Mini-ITX szabványára támaszkodó, 17 x 17 centiméteres alapterületű deszka speciális tápellátást használ, azaz nem normál ATX formátumú tápegységen keresztül, hanem külső tápadapteren keresztül szerzi be a működéséhez szükséges áramot. Az LGA-1150-es processzorok háromfázisú tápellátással gazdálkodhatnak, memóriafoglalatokból pedig összesen kettő áll rendelkezésre, de ezek nem asztali, hanem mobil memóriamodulokat fogadnak (So-DIMM). A memóriafoglalatokban maximum 16 GB-nyi DDR3-1600 MHz-es So-DIMM memóriamodul helyezhető el.

A bővítőhelyek között egy PCI Express 2.0 x4-es slot, valamint egy félmagas bővítőkártyákat fogadó Mini PCI Express 2.0 x1-es slot sorakozik. Az adattárolókat két darab SATA 6 Gbps-os port fogadja – ezekhez egy alaplapi SATA tápcsatlakozó is jár –, USB 3.0-s portokból pedig kettőt kapunk, amelyek a hátlapon találhatóak. USB 2.0-s portokból két hátlapi és három kivezetés áll rendelkezésre. Az új alaplap egy DVI-I, illetve egy HDMI videó kimenettel rendelkezik, de LVDS csatlakozó is található rajta, méghozzá háttérvilágítás vezérlő kivezetéssel együtt – ez egybegépeknél jöhet jól. A kivezetések között 3 wattos audió tüskesor is található, ami az egybegépek beépített hangszóróinak megszólaltatásához használható.

Az audió vezérlő szerepét egy 7.1 csatornás Realtek ALC892-es kodek tölti be, Gigabites Ethernet vezérlőből pedig egy Intel gyártmányú I218V modellt kapunk, ami WoL támogatással is rendelkezik.

Az ASRock H81TM-ITX R2.0 rövidesen elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, az azonban egyelőre nem derült ki, pontosan mennyibe kerül majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward