Vékony Acer monitorok ledes háttérvilágítással

Az Acer három új monitorral jelentkezik a piacon, amelyek egytől-egyig vékony kivitellel és ledes háttérvilágítással büszkélkednek, emellett még túlzás nélkül szépnek is mondhatóak. A három újdonság gyártó S1-es családjában kapott helyet, a termékek sorrendben 20 hüvelykes, 21,5 hüvelykes és 23 hüvelykes képátlóval rendelkeznek.

Vékony Acer monitorok ledes háttérvilágítással

Az Acer három új monitorral jelentkezik a piacon, amelyek egytől-egyig vékony kivitellel és ledes háttérvilágítással büszkélkednek, emellett még túlzás nélkül szépnek is mondhatóak. A három újdonság a gyártó S1-es családjában kapott helyet, a termékek sorrendben 20 hüvelykes, 21,5 hüvelykes és 23 hüvelykes képátlóval rendelkeznek.

Azáltal, hogy a CCFL háttérvilágítás helyett a gyártó ledes megoldást alkalmaz, nem csak alacsonyabb fogyasztást és szebb képet tud biztosítani a monitorok számára, de azok vastagságát is jelentős mértékben csökkentheti a hagyományos termékekéhez képest: a 20 hüvelykes megjelenítő mindössze 1,27 cm-es, míg 21,5 hüvelykes és 23 hüvelykes társai 1,52 cm-es vastagsággal bírnak, ami igen figyelemreméltó.  Ha már szóba került a fogyasztás kérdése, foglalkozzunk egy picit azzal is. A ledes háttérvilágítás alkalmazásával a monitorok átlagosan 68%-kal fogyasztanak kevesebbet azonos képátlójú, de CCFL háttérvilágítással ellátott társaiknál, ami hosszabb távon komoly előny lehet, hiszen így spórolhatunk a villanyszámlán. Sok kicsi sokra megy.

A három friss monitor TN panellel érkezik, amelynek fényereje mindhárom esetben 250 cd/m2-es értéket képvisel, a válaszidő pedig 5 ms-os. A dinamikus kontrasztarány 12 000 000:1 értékkel bír, amelynek kezelésében a már megszokott Adaptive Contrast Management technológia segít.  A tetszetős újdonságok közül a 20 hüvelykes modell natív felbontása 1600 x 900 pixeles, míg a másik két monitor esetében már Full HD, azaz 1920 x 1080 pixeles natív felbontás áll rendelkezésre. Az S201HL és S211HL modellek esetében egy D-Sub és egy DVI videó bemenettel gazdálkodhatunk, de az S231HL már HDMI portot is kínál.

Az újdonságok hamarosan megjelennek kereskedelmi forgalomban is. Az S201HL ára 170 dollár, az S211HL-é 220 dollár, míg az S231HL-ért 270 dollárt kérnek majd el az üzletekben.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward