Vegyes érzelmeket keltő lett a Spotify Lite

A zenestreaming-óriás túlságosan sok funkciót vágott ki, és még így sem lett igazán apró az új kliens.

Vegyes érzelmeket keltő lett a Spotify Lite

A napokban futott be az Instagram Lite, és máris egy másik népszerű alkalmazásnak a Lite verziójával ismerkedhetünk meg. Ezúttal a Spotify kapott egy minimalista applikációt. Az Instagramnál elég jól sikerült a fogyókúra, a Spotify esetében azonban már negatív lett az összkép, elég keserű fogadtatásban részesült az újdonság.

A Spotify Lite meglehetősen szerény funkcionalitással rendelkezik, miközben azt sem lehet róla elmondani, hogy nagyon apró lenne. A Spotify szakemberei a nagyjából 100 MB körüli alkalmazást kb. 15 MB-osra tudták összetömöríteni, szóval arányaiban sokkal kisebb lett, de még így is elég „kövér”. A program indulófelülete nem változott lényegesen, olyan, mint a teljes értékű programnál, viszont ahogy azt az alábbiakban látni fogjuk, sajnos a képességekről már nem mondható el ugyanez.

Rögtön a zenehallgatásnál sokakat hidegzuhany fog érni, ugyanis nem lehet kiválasztani a specifikusan hallgatni kívánt számot egy-egy lejátszási listán, hanem véletlenszerűen indítja el a muzsikákat az alkalmazás. Ráadásul teszi ezt teljesen függetlenül attól, hogy rendelkezik-e valaki prémium előfizetéssel vagy sem. És nemcsak ez, hanem minden más prémium előnyt is elvesz jelen állapotában a Spotify Lite, ami finoman szólva is abszurdum a vállalat részéről. A navigációs sáv sem teljes, erről a felületről lekerültek a Radio és Your Library gombok, itt már kizárólag a Home, a Search és a Favorites fülek találhatóak.

Galéria megnyitása

A Lite appok esetében általában az adatforgalommal való spórolás is fontos szempont, de nem itt. A Spotify Lite nem rendelkezik offline zenehallgatási funkcióval, pedig a Spotify esetében van ilyen, és ezzel nagyon sokat spórolhatnának a felhasználók. Itt az egyetlen spórolási lehetőségnek azt lehet felfogni, hogy nincs magasabb minőségi beállítás a zenéknél. Nincs Spotify Connect sem, pedig ez lehetővé tenné más vezeték nélküli audio eszközökről a streamelést. Jó hír viszont, hogy került az applikációba egy olyan beállítási lehetőség, ahol megadható, hogy egy hónapon belül mekkora adatkeretet használhat fel a program – ezt 250 MB és 3 GB között lehet szabályozni, kisebb lépcsőfok sajnos nincs.

Galéria megnyitása

A Spotify Lite alkalmazás elérhető a Google Play Áruházból, de egyelőre nem minden országban érhetik el a felhasználók. Akik a regionális korlátozás ellenére is szeretnék kipróbálni az alkalmazást, azok az APKMirror közbenjárásával szerezhetik be a programot a saját felelősségükre – az app rendelkezik 32 és 64 bites kivitellel is, ezt a telepítéskor figyelembe kell venni. A nagyon öreg operációs rendszereket már nem támogatja az alkalmazás, de az Android 4.1 elegendő neki.

Spotify Lite: Android | APKMirror

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward