Végül egy GeForce RTX 2080-as VGA érkezik?

Az Nvidia egy beszédes videóval rukkolt elő, amelyben több utalás is található, amelyek a GamesCom alkalmával érkező videokártya várható típusjelzését árulják el.

Végül egy GeForce RTX 2080-as VGA érkezik?

Az Nvidia nemrégiben osztott meg egy érdekes videót, amellyel a cég a kölni Gamescomra készül. Ahogy a korábbi információkból már sejthető, augusztus 20-ára egy különleges meglepetést tartogat a vállalat, amire az említett videó több utalást is tesz.

Eddig nagyon úgy tűnt, hogy a következő generációs GeForce videokártyák az 1100-as sorozatot erősítik majd, hiszen ezt a sok pletyka mellett a Lenovó egyik munkatársa is megerősítette a Computex alkalmával. Az elmúlt hetekben a Manli miatt ismét felbukkant a GeForce GTX 2070-es és GeForce GTX 2080-as név, ám úgy tűnt, csak elírás volt a két terméknév, így nem is igazán foglalkoztunk a témával.

Most azonban egy alig egy perces videót tett közzé az Nvidia, amiben több helyen is szerepel utalás arra, hogy az új videokártyák tulajdonképpen nem is a GeForce 11-es sorozatot erősítik majd. A videóban több gamer is chatel egymással, neveik és szövegeik pedig meglehetősen árulkodók. Az egyik játékos beceneve „not_11”, amivel arra utalhat az Nvidia, hogy nem GeForce 11-es sorozatú videokártyák érkeznek. Később felbukkan az RTX jelzés, ami a mai Quadro RTX bejelentésből már ismerős lehet. Ez is egy becenévben rejtőzik, ami nem más, mint a RoyTeX. Az egyik chatképen feltűnnek a bejelentés helyszínének koordinátái is.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Egy másik beszélgetésben egy Mac-20 és egy Eight-Tee becenevű gamer bukkan fel, ami a 2080-as jelzésre enged következtetni. A 20-as sorozatra való utalás egyéb beszélgetésekben is felmerül, így a teljes képet összerakva úgy tűnik: 2018. augusztus 20-án hull le a lepel a GeForce GTX/RTX 2080-as videokártyáról, ami jó eséllyel a ma bemutatott Turing architektúra köré épül és RT (Ray-Tracing) motor is lesz benne. A videó végén egyébként, amikor a dátum számai felbukkannak, szintén visszaköszön a 2080-as számsor.

Kíváncsian várjuk, mire készül az Nvidia. A korábbi információk alapján az új videokártya – akárhogy is hívják végül – augusztus 20-án egyébként csak bemutatkozik, kereskedelmi forgalomban azonban majd augusztus végén tűnik fel.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward