Végre megjöttek a HD5800-as Radeonok!

Az AMD várva várt Evergreen videokártya sorozatának első két tagja ma végre hivatalosan is megjelent, így a Radeon HD 5800-as családban két tag, a Radeon HD 5850 és a Radeon HD 5870 közül választhatnak mindazok, akik éppen új felsőkategóriás videokártya vásárlásán törik a fejüket.

Végre megjöttek a HD5800-as Radeonok!

Az AMD várva várt Evergreen videokártya sorozatának első két tagja ma végre hivatalosan is megjelent, így a Radeon HD 5850 és a Radeon HD 5870 közül választhatnak mindazok, akik éppen új felsőkategóriás videokártya vásárlásán törik a fejüket.

A DirectX 11-es, CrossfireX és ATI EyeFinity támogatásokkal felvértezett újdonságokon 40 nm-es Cypress GPU teljesít szolgálatot, amely 256-bites GDDR5-ös memória interfésszel büszkélkedik. Az újdonságok közül a gyorsabbik modell, vagyis a Radeon HD 5870-es kártya 1 GB-nyi fedélzeti memóriával büszkélkedik, de már készülőben vannak a 2 GB-os változatok is. Az új jövevény GPU-ja 1600 darab stream processzort tartalmaz, a GPU órajele 850 MHz-es, míg a GDDR-5-ös memóriachipek 4800 MHz-es effektív órajelen ketyegnek, ami 153 GB/s-os memória sávszélességet garantál.

A másik termék, azaz a Radeon HD 5850-es kártya szintén 1 GB-nyi GDDR5-ös memóriával büszkélkedik, ám ebben az esetben a GPU már csak 1440 darab shaderrel gazdálkodhat, és az órajelek is alacsonyabbak: a GPU 725 MHz-en, míg a GDDR5-ös memória chipek 4000 MHz-en üzemelnek, így 128 GB/s-os memória sávszélességet kínálnak.

A friss kártyák már feltűntek a különböző AIB partnerek kínálatában is, így az ASUS, a Club 3D, a Diamond Multimedia, a Force 3D, a Gigabyte, a HIS, az MSI, a Multimedia, a PowerColor, a Sapphire, a VisionTek  vagy akár az XFX kínálatában is válogathatunk, ha Radeon HD 5850-es vagy 5870-es videokártyára van szükségünk.

Az AMD a Radeon HD 5870 esetében 379 dolláros, míg a Radeon HD 5850-es változat esetében 259 dolláros ajánlott végfelhasználói árat állapított meg. Rövidesen forgalomba kerülhetnek egyébként a gyárilag tuningolt változatok is, amelyek magasabb teljesítmény kínálnak majd, némi prémium összegért cserébe. A kártyák nagyobb volumenben történő szállítása október folyamán indulhat meg.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward