Shop menü

VÉGRE LEHETŐSÉG LESZ BEVÉTELT SZEREZNI A SHORTS VIDEÓKKAL IS A YOUTUBE-ON

Új felhasználási feltételeket kell majd azoknak elfogadnia, akik szeretnék kihasználni a lehető legtöbb monetizálási lehetőséget a videómegosztón.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Végre lehetőség lesz bevételt szerezni a Shorts videókkal is a YouTube-on

A YouTube számára a TikTok egy nagyon komoly veszélyforrást jelent, a vállalat azonban a Shorts révén már egyértelmű, hogy jó lóra tett. A cég TikTokról másolt szolgáltatása nagy sikernek örvend, annak ellenére, hogy a bevételszerzési lehetőséget például egészen eddig csak ígérgette. Most viszont megtört a jég, és végre tudjuk, mikortól lehet majd keresni a rövid, tartalmas videókkal.

Február elsejétől már lehetőség lesz bevételre szert tenni a YouTube Shorts videókból.

Legutóbb szeptemberben beszélt arról a vállalat, hogy a szakemberek már dolgoznak azon, hogy gondoskodjanak a rövid videók esetében a monetizáció megteremtéséről. Szerencsére a jelek szerint nem feledkeztek meg erről a fejlesztésről, és hamarosan indul az új lehetőség. Ahhoz viszont, hogy valaki részesülni tudjon ebből, új szerződést lesz kénytelen elfogadni. Ezt mindenkinek „alá kell írnia”, aki benne van a YouTube Partner Programban, mert ez is egy nagyobb frissítésen esik át.

Eddig azok, akik a Shorts videókat pörgették, legfeljebb olyan lehetőségekből juthattak bevételhez, mint a Super Chat, vagy a vásárlási lehetőség integrálása. Illetve létrehozott a YouTube eleinte egy finanszírozási alapot is, amiből a Shorts felfuttatását szponzorálta, és ebből fizetett az igazán népszerű videók készítőinek. Ez a rendszer azonban nem volt jobb, mint a TikTok által biztosított, szóval muszáj volt stratégiát váltani a YouTube, hogy továbbra is vonzó legyen a tartalomkészítők szemében.

Galéria megnyitása

A továbbiakban a YouTube már a reklámbevételeiből is biztosítani fog részesedést a Shorts videók esetében. Ahogy azt teszi a vállalat a hagyományos videók esetében már hosszú ideje. Ehhez kell majd elfogadni az új felhasználási feltételeket. De senkit nem kötelez erre a vállalat, és gond nélkül elutasítható a monetizálási opció. A YouTube Partner Programban egy új moduláris rendszer kerül bevezetésre a friss felhasználói szerződéssel pedig ezt fogadják el az emberek.

Július 10-ig ad időt a YouTube arra, hogy a Partner Programban résztvevők elfogadják a friss feltételeket, ezzel együtt pedig az új bevételszerzési lehetőségeket, melyekkel még több pénzt szerezhetnek majd a platformon. Ha valaki ennek nem tesz eleget, azt automatikusan kiveszi majd a bevételszerzési lehetőségekből a vállalat. Ezt követően újra jelentkezni kell majd a programba azoknak, akik mégis szeretnék ennek az előnyeit élvezni.

Galéria megnyitása

A YouTube által bevezetésre kerülő moduláris rendszer elvileg megteremti annak a lehetőségét, hogy a felhasználók nagyobb ráhatással lehessenek arra, hogy a csatornájukon milyen monetizálási lehetőségekkel élnek. Minél több opciót használ ki a csatorna tulajdonosa, annál több pénzre tud szert tenni, viszont a követők annál több reklámot fognak látni. Ebben a rendszerben később újabb lehetőségeket fog a YouTube bevezetni, hogy a felhasználók még több bevételhez juthassanak, és ezeket már úgy tudja majd elérhetővé tenni a cég, hogy nem kell majd új feltételeket elfogadni a teljes Partner Program szintjén.

Ahhoz, hogy valaki a Partner Programhoz tudjon csatlakozni, legalább 4000 órányi megtekintéssel kell rendelkeznie, és ebbe most a Shorts videók most éppen nem számítanak bele. Legalább 1000 feliratkozóval kell rendelkeznie az adott csatornának, és a Shorts esetében 90 napon belül elért 10 millió megtekintéssel is lehet jelentkezni.

Az új monetizálási lehetőségekkel a YouTube reményei szerint sikerül majd népszerű tiktokereket átcsábítani.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére