Shop menü

VÉGRE BEJELENTETTÉK A BIOSHOCK ALKOTÓJÁNAK ÚJ JÁTÉKÁT

Ken Levine nyolc éve dolgozik már ezen.
Vaffler Dániel
Vaffler Dániel
Végre bejelentették a BioShock alkotójának új játékát

Végre kiderült, min dolgozott az elmúlt években Ken Levine új csapata, a Ghost Story Games. A bejelentett játék neve Judas, és első ránézésre egy sci-fi világba ültetett BioShocknak tűnik. Levine szerint egy teljesen új világot alkottak, új karakterekkel, és korábban soha nem látott módon közelítik meg az egyjátékos történetmesélést.

Ezen kívül sajnos nem sokat tudunk, de úgy tűnik, hogy a különböző karakterekkel felépített kapcsolatainknak nagy hatása lesz a sztorira, és a végcél az, hogy megmeneküljünk a pusztuló űrhajóról.

A grafikai stílus kicsit fura, de az egészet el lehetne adni igazából egy új BioShocknak. Arról nem is beszélve, hogy a BioShock sci-fi környezetben tulajdonképpen a System Shock, aminek a második része szintén Levine nevéhez fűződik. Egyelőre nem nagyon érteni tehát, hogy ezért miért kellett annak idején szétrombolni az Irrational Gamest. 

Legutoljára érdemben 2016-ben hallhattunk Levine terveiről az új játékot illetően. Ekkor beszélt a dizájner a "narratív legó" koncepciójáról. Tulajdonképpen arról van szó, hogy Levine-nek elege van abból, hogy a játékkészítők megírnak egy fix sztorit, esetleg tesznek bele néhány egyértelmű elágazást, és a játékosnak ezen kell végigmennie. Ez nem tesz jót sem a játékos szabadságának, sem pedig a játék újrajátszhatóságának. Egy mai AAA-kategóriás játék fejlesztése rendkívül drága, és igazából senki érdekét nem szolgálja, ha csak egyszeri végigjátszásra jó.

Levine ezért azt szeretné, ha a történet különböző módokon és sorrendben összerakható építőkockákból állna össze, és az minden egyes végigjátszáskor teljesen más lenne attól függően, hogy a játékos mit csinál és milyen döntéseket hoz. Ráadásul ez lehetőséget ad arra is, hogy később jelentősen bővítsék a világot és a sztorit, meg a variációkat.

Hogy ebből végül mi valósul meg a Judas esetében, az remélhetőleg hamarosan kiderül, ugyanis ha minden igaz, a játék 2023-ban végre megjelenik.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére