Végre az Apple eszközeire is megérkezett a Valve Steam Link

Tavaly májusban valamiért visszautasította a Steam Link app terjesztését az Apple, most azonban megtört a jég.

Végre az Apple eszközeire is megérkezett a Valve Steam Link

A Valve még tavaly májusban tette elérhetővé az Android és iOS mobil operációs rendszert futtató eszközök számára a Steam Link-et, amelynek lényege, hogy számítógépről mobileszközre streamelhetjük kedvenc játékainkat, majd ezeket kontrollerrel, illetve a kijelzőn megjelenő vezérlőkkel irányíthatjuk.

Az Android alapú eszközökre szánt app rajtja zökkenőmentes volt, ám az iOS alapú megoldásról már nem mondhatjuk el ugyanezt, hiszen az Apple első körben látszólag befogadta az App Store-ba az alkalmazást, majd nem sokkal később megvonta a terjesztés jogát, de hogy pontosan miért, arról nem adott hivatalos tájékoztatást az almás cég. A Valve fejlesztőcsapata és vezetése természetesen szomorúságának és csalódottságának adott hangot az eset kapcsán, majd picivel később együttműködésbe léptek az Apple fejlesztőcsapatával, hogy az alkalmazások kifogásolt összetevőiről egyeztessenek. A nem hivatalos értesülések alapján az Apple egyik kifogása az lehetett, hogy a Steam Link appon belül lehetőség volt steames tartalmak vásárlására, méghozzá úgy, hogy ebből a forgalomból az Apple nem részesedett, pedig a szabályzat világosan kimondja, hogy az alkalmazáson belüli vásárlások után 30%-os részesedés jár az alkalmazás-áruház üzemeltetőjének. Ezt alátámasztja az a tény is, hogy míg az újságíróknak készített Steam Link béta alkalmazásban jelen voltak a Steam-re mutató, vásárlást segítő gombok, addig a végleges iOS appból ezeket száműzték.

Galéria megnyitása

Május 15-én végre hivatalosan is megtört a jég, ugyanis a Steam Link módosított változata végre elérhetővé vált az Apple App Store-on belül, így az iOS alapú eszközök tulajdonosai is újszerű játékélményhez juthatnak. Az iPhone, iPad és Apple TV eszközökre szánt kiadáshoz szükség van egy, az adott helyi hálózatra csatlakozó PC-re is, amely vezetékes kapcsolaton keresztül kommunikál a routerrel. Fontos, hogy az adott iOS alapú eszköz lehetőség szerint 5 GHz-es WiFi kapcsolaton keresztül kommunikáljon a routerrel, így ugyanis nagyobb adatátviteli sávszélesség, kisebb az esély az interferenciára, így összességében stabilabb és gyorsabb kapcsolat érhető el. Az első indítás során extra driverek telepítésére is szükség lehet, ám ha ez kész, élvezhetjük is kedvenc, Steamen keresztül megvásárolt PC-s játékainkat az Apple eszközein is. A Valve szerint érdemes vezeték nélküli kontrollert is használni annak érdekében, hogy a játékélmény a lehető legjobb lehessen, de a mobileszközöknél végső soron a kijelzőn megjelenő „kezelőszervekkel” is irányíthatóak a különböző címek – az Apple TV-hez mindenképpen kell valamilyen vezérlőeszköz.

A Steam Link iOS verziója itt található, míg az Androidra írt kiadást innen lehet beszerezni. A szolgáltatással kapcsolatban további információ itt olvasható.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap