Végre a BMW-nél is lesz Android Auto

A Google és a BMW sikeresen megegyezett a szolgáltatás támogatásáról, és egészen mély lehet az integráció.

Végre a BMW-nél is lesz Android Auto

Az Android Auto szolgáltatást a legtöbb nagy autógyártó már támogatja, a nagyon sok cég még 2016-ban beállt a Google rendszere mögé. A BMW viszont eddig nem nyújtott a járműveinél ilyen opciót, és lényegében az Apple által fejlesztett CarPlay is csak extra költségek után volt használható.

2020-tól lesz Android Auto támogatás a német prémiumokban, a jó hírt Peter Henrich, a BMW egyik termékfelelőse jelentette be. A szakember kiemelte a Google Assistant érkezésének a fontosságát is, és arra sem volt rest rámutatni, hogy a felhasználók már egy ideje kérték arra a BMW-t, hogy gondoskodjon az Android Auto támogatásról. Szóval a felhasználói nyomásgyakorlás nagyban hozzájárult ehhez a lépéshez.

Az autógyártó bízik abban, hogy az újításnak köszönhetően a Google megoldása és a BMW saját fejlesztései remek harmóniában gondoskodnak majd arról, hogy a járműveket az androidos okostelefonnal rendelkező emberek biztonságosabban használhassák.

Galéria megnyitása

A BMW Operating System 7.0 lesz az, ahol 2020 júliusától, vagyis a következő év második felétől bevezetésre kerül sok más egyéb újdonság mellett az Android Auto támogatás is. A BMW a jövőben nagyobb teret fog engedni a Live Cockpit Professional megoldásnak is, ami lényegében a következő generációs fedélzeti számítógépet takarja. A komplex műszerfal töménytelen digitális szolgáltatásról gondoskodik, és az Android Auto révén jobb összekötődés lesz a járművek és az okostelefonok között.

Külön jó hír, hogy a BMW már helyből támogatni fogja az Android Auto vezeték nélküli használatát is. Az újdonság a Live Cockpit Professionallal elérhető lesz a hármas szériától felfelé, beleértve a SUV-ok kategóriáját is. A vezeték nélküliséget viszont egyelőre még csak a Pixel, régebbi Nexus és Samsung modellekkel lehet használni, de ez a támogatás a jövőben még változhat.

Galéria megnyitása

Az Android Autóval a felhasználóknak lehetősége lesz arra, hogy a mobiljuk beépített térkép szolgáltatását használják, vagy a kedvenc dalaikat az okostelefonról hallgassák a BMW-k kiemelkedő minőségű hangrendszerein. A Hey, Google parancs kiadását követően hangutasításokat is lehet majd adni a készülékek számára, és hívásokat is lehet majd így indítani. Érdekesség, hogy a BMW egy saját digitális asszisztenst is nyújt, ezt pedig a Hey, BMW vagy Hello, BMW utasításokkal lehet segítségül hívni különböző kérésekhez.

Állítólag egészen mély lesz az Android Auto integráció, olyannyira „beleolvad” ez a BMW Operating System 7.0-ba, hogy még a head-up kijelzőn is képes lesz szükséges információkat megjeleníteni. Elvileg a németek megoldása túlmutat majd azon, ahogy jelenleg a legtöbb márkánál meg van oldva ez a szolgáltatás.

Nemcsak a BMW volt egyébként, aki nagyon sokáig várt az Android Autóval, a Toyota esetében is csak néhány hónapja lehet erről a funkcióról beszélni.

Szép lassan minden jelentősebb márkánál alapvető lesz a CarPlay és az Android Auto támogatás, ami egy remek dolog, hiszen a felhasználók nagyon sok időt töltenek autóban ülve, és érthető módon, ilyenkor is szeretnék a mobiljukat a lehető legjobban kihasználni. Eddig a BMW esetében csak azok élvezhették az ilyen jellegű kényelmi funkciókat, akik iOS rendszerű terméket használtak.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap