Vége a RED mobilos álmainak, nem készül több okostelefon

Jim Jannard, az anyacég alapítója lemondott, és ezzel együtt a Hydrogen Project is lezárult.

Vége a RED mobilos álmainak, nem készül több okostelefon

A RED célja az volt az okostelefonok terén, hogy megvalósítsa a holografikus videózást és egy kompromisszummentes 3D kijelzőt biztosítson a felhasználók számára, de az első készülék kudarcot vallott, a második pedig jelen állás szerint már sosem fog elkészülni.

A Hydrogen Project első kész terméke sok hibától szenvedett, de Jim Jannard hitt abban, hogy meg tudja valósítani a terméket, és ezzel egy újabb piac felé képes nyitni. Jannard egészségi állapota azonban az utóbbi időben megromlott, és a 70 éves szakember éppen ezért úgy határozott, hogy lemond, és a távozásával együtt a Hydrogen Project is a fiókba kerül. Jim Jannard neve nemcsak technológiai körökben ismert, hiszen a karrierjét 45 évvel ezelőtt indította be az Oakley megalapításával, mely kezdetben nem napszemüvegeket, hanem kormánymarkolatokat készített. Majd 2005-ben lerakta Jannard a RED Digital Cinema Camera Company alapjait, aminek az égisze alatt a 2010-es évek derekán elkezdődött a Hydrogen Project.

Galéria megnyitása
Jim Jannard kezédben a RED okostelefonjával

Jim Jannard szeretet volna betörni a mobilpiacra, és egy olyan különleges terméket akart megalkotni, ami egyedülálló lehetőségeket fogott volna össze. Létre is jött az első termék, a Hydrogen One nagyon sokat csúszott, így amikor a boltokba került, akkor már elavult hardver dolgozott alatt, de ami ennél nagyobb gondot jelentett, több minőségi probléma is adódott vele, és a kamerateljesítménye is alulmúlta az elvárásokat.

A készülék térhatású megjelenítővel rendelkezett, és a hátoldalán található kamerapárossal képes volt H4V formátumú  felvételeket készíteni. Ráadásul kezdetben elképesztően sokba került a Hydrogen One, 1000 dollár feletti áron futott, amikor még az iPhone-ok sem kerültek ennyibe.

Galéria megnyitása
RED Hydrogen One

A RED ugyan még napjainkban is forgalmazza a mobilját, de valószínűleg alig néhány ezer találhatott belőle gazdára, és a jelek szerint folytatása már nem lesz. A Hydrogen Project egészen eddig futott, de a cég Jim Jannard távozásával együtt jobbnak látta ezt is nyugdíjazni. Jannard egyébként korábban még elnézést kért azért, mert az ODM partner nem megfelelő minőségben készítette el a Hydrogen One-t, és azt ígérte, hogy a következő generációs termék esetében már gondoskodni fognak arról, hogy kijavítsák a hibákat. Viszont a friss fejlemények fényében belátható időn belül nem lesz folytatás, marad a tervezőasztalon a Hydrogen Two.

Természetesen a RED nem szeretné az út szélén hagyni azokat a vásárlókat, akik megvették az első terméket, éppen ezért a Hydrogen Project lezárásának a bejelentésével egyidejűleg azt elmondták, hogy a Hydrogen One támogatása ettől a döntéstől függetlenül továbbra is biztosított lesz. Arról nem szólt a fáma, hogy meddig lesz kapható ez a készülék. Jelenleg egyébként 700 dollárért cserébe lehet valaki RED Hydrogen One tulajdonos, de csak az Egyesült Államokban és Mexikóban juthatnak hozzá az érdeklődők az eszközhöz.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap