Vega Secret Note - valódi titkos fegyver

A Pantech újdonsága szinte minden téren méltó riválisa lehet a Galaxy Note 3-nak. A képességei felülmúlják az előzetes várakozásokat.

Vega Secret Note - valódi titkos fegyver

A Pantech-nél a várakozásoknak megfelelően lelepleztek egy újabb csúcsmodellt, ám ennek a képességei túlmutatnak azon, amire előzetesen számítani lehetett. A Vega Secret Note nem csak a nevében, hanem a specifikációjában is nagyon hasonlít a Samsung Note-jának új generációjára.

A Pantech titkos fegyverének belsejében egy Qualcomm lapka jut főszerephez. A vásárlók a Snapdragon 800 termékcsalád egyik tagjával fognak szembekerülni, ami a jelenleg elérhető megoldások között az egyik legerősebb. A négy Krait 400 processzormagnak és az Adreno 330 grafikus modulnak nem sok párja akad. A SoC 2,3 GHz-es órajelen dolgozik a burkolat alatt, az IGP működési frekvenciája pedig 450 MHz. Nem fukarkodtak akkor sem, amikor a rendszermemória méretét szabták ki, hiszen 3 GB-nyi LPDDR3 modul került bevetésre. A háttértár már kevésbé hatalmas, de így is tekintélyt parancsoló: a felhasználóknak 32 GB-ot kell beosztania, és a bővítési lehetőségről sem kell lemondani, ha emellett döntünk. A kapcsolati lehetőségeit tekintve sajnos nem kaptunk részletesebb képet a tudásáról, ám egy pontjára nagy hangsúlyt fektettek, méghozzá a mobil kommunikációs modulra. A 4G modem LTE Advanced támogatást garantálva, akár 150 le- és 50 Mbps-os feltöltési sebesség elérésére is képes lehet. És lesz is, erre ugyanis alkalmas a dél-koreai hálózat.

Az eszköz megjelenítője meglehetősen nagy méretet öltött, de ez annak tudható be, hogy egy "phablettel" van dolgunk. Az óriási okostelefon Full HD felbontású kijelzője 5,85 hüvelykes képátlóval rendelkezik. Az IPS technológiát használó panel minden tekintetben kifogástalannak ígérkezik. Az operációs rendszert górcső alá véve, az Android 4.2.2 Jelly Bean nyomait fedezhetjük fel. A Pantech-nél a szoftvert sem hagyták változatlanul, így nem éppen az eredeti külsejét mutatja a Google rendszere. A Note fedélzetén két kamerának szorítottak helyet: előre egy 1080p HD anyagok rögzítésére és továbbítására alkalmas került, míg a főkamera 13 megapixeles képeket készíthet. Ez utóbbi munkáját egy LED villanó is segíteni fogja. Mindezt egy 8,85 milliméter vastag készülékházba tudták belepréselni, ami átlagosnak nevezhető. Volt tehát hely a hátlap alatt, és ezt ki is használták a tervezés során: egy 3200 mAh-s kapacitású akkumulátort szereltek bele. Az üzemideje jónak ígérkezik, ám számosított adatokkal ezt a területet figyelembe véve nem szolgált a gyártó. A telefon súlya meglehetően nagy lett, 190 grammal állunk szemben.

A Vega széria zászlóshajójának már a puszta specifikációja is lehengerlő, és az extra képességeit számba szedve még szimpatikusabbá válhat a megoldás. A készülékhez a vállalat mellékelt egy kapacitív megjelenítőkhöz passzoló érintőtollat, amellyel a mindennapok során jelentősen egyszerűbb lehet a nagyképű gép használata. Emellett a hátlapra került egy ujjlenyomat-olvasó is, ami a Pantech berkeiben már nem számít újdonságnak, mert az augusztusi Vega LTE-A is rendelkezett ilyennel. A biztonsági megoldás elrendezésén nem változtattak a mérnökök, a hátlap felső részének közepére került. Továbbá a tartozékok listáján felfedezhetünk egy, az LG G2-höz készült QuickWindow fedlaphoz hasonló kiegészítőt is. Ezzel akkor is megnézhetőek a legfontosabb dolgok, ha a tok rá van hajtva az óriási panelre – sőt, a sajtófotó tanúsága szerint, még videókat is nézhetünk úgy, hogy többnyire biztonságban tudhatjuk a kijelzőt.

A Pantech a Vega Secret Note árusítását hamarosan megkezdi, ebben a "műveletben" a három legnagyobb dél-koreai szolgáltató a lesz partnerük. A vállalat a szokásához híven, ezúttal is a hazájában bocsátja először forgalomba a masinát, de ez érthető is annak fényében, hogy itt a legnagyobb az érdeklődés a termékeik iránt. A fekete és fehér árnyalatokban feltűnő újdonságokért átszámítva nagyjából 840 dollárt kell majd az érdeklődőknek kifizetnie, ami bizony tekintélyes összeg.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward