Vector okosórák 30 napos üzemidővel és acél tokkal

A Vector kétféle modellel rukkolt elő. Az egyik kijelzője köralakot ír le, a másik pedig négyzetes, így mindenki az izélésének megfelelő mellett dönthet.

Vector okosórák 30 napos üzemidővel és acél tokkal

A Vector is előállt a saját okosóráival. Ezek a megoldások az eddigi információk alapján igazán vonzóak lehetnek azok számára, akik nem szeretnék naponta újratöltögetni a karórájukat, de az „okosfunkciókról” sem mondanának le.

Az újdonságok párosa a Luna és a Meridian nevet viseli, és mindkettő uniszex, szóval egyaránt szánja a vállalat hölgyeknek és uraknak is. A Vector olyan termékeket szeretett volna alkotni, amelyek hasonlítanak a hagyományos karórára és nyugodt szívvel jelenthetjük ki, hogy ez sikerült a dizájnereknek. A Luna és a Meridian is letisztult vonalvezetésű, az előbbinél egy kör alakú számlappal van dolgunk, az utóbbinál pedig egy négyzetes panel szolgáltatja az információkat. Az eszközök háza rozsdamentes acélból készült, és többféle szíjjal lehet szerelni őket, van hevederes, fémből készült, szilikon és bőrös opció is. A bőrszíjjal például egy igazán elegáns termékké alakulnak a Vector készülékei, a szilikonos pánt pedig a sportolók számára lehet kiváló választás. Tehát legyen szó munkáról vagy kikapcsolódásról, a Vector okosóráira mindig számíthatnak a felhasználók. Egyébként pedig bármilyen 22 milliméter széles szíj társítható hozzájuk, ha megunnánk a gyárit.

Az eszközök monokróm megjelenítővel lettek ellátva, tehát csak fekete és fehér pixelekkel rajzolják majd ki a különböző tartalmakat. A testreszabhatóságot ugyanakkor itt sem hanyagolták el, mindkettőnél tetszés szerint variálható lesz a számlap kinézete, de ilyen téren azért nem érdemes nagy mozgástérre számítani az árnyalatok és színek hiánya miatt. A kijelzőik folyamatosan aktívak lesznek, szóval bármikor tekint rájuk a felhasználó, azonnal látni fogja a pontos időt, illetve a legfrissebb értesítéseket (az új események kb. 5 mp alatt kerülnek az óra felületére, ha már megjelent a dolog a megjelenítőn, akkor rezgéssel szól a felhasználónak a kütyü). A Vector mindenféle írott információra nyitott, a beérkezett üzenetektől kezdve az RSS hírfolyamokig bármi olvasható lesz az okosórákon. A szerkezetekben van gyorsulásmérő és giroszkóp is, így a testedzések alkalmával is jó hasznukat lehet venni (nyilvántartják például a lépésszámot), de arra is ügyelnek, ha a viselő túlságosan passzív, vagy sokat, esetleg keveset alszik. Partnerek is írhatnak majd applikációt hozzá, a Nest például már jelezte, hogy tervezik a termékeikkel együttműködő programot.

A kapcsolattartás az okosórák és az okostelefonok között a megszokott módon, vagyis Bluetooth-on keresztül történik. A Vector megoldásainak az a legnagyobb erénye, hogy rettentően jól bírják szuflával ahhoz képest, hogy a funkcionalitásuk is korrekt. A monokróm panel megtette a hatását, egy feltöltéssel állítólag 30 napig tud folyamatosan működni a Luna és a Meridian, szóval lényegében csak havonta egyszer kell majd őket töltőre csatlakoztatni. A tervezők természetesen ügyeltek arra is, hogy bírják a környezeti megpróbáltatásokat a masinák, és vízállóvá tették őket, ráadásul nem is akárhogy: akár 50 méteres mélységig is merülhetnek a készülékek, mielőtt beáznának, ami jócskán meghaladja a legtöbb okosóra IP67 és IP68-as védettségét. Fontos még kiemelni, hogy a Vector azon kevesek közé tartozik, akik az Android és az iOS támogatása mellett a Windows Phone-ról sem feledkezett meg. A Luna és a Meridian tökéletes harmóniában dolgozik majd a Microsoft operációs rendszerét futtató okostelefonokkal is.

A Vector újdonságai között meglehetősen nagy lesz a differencia az árat figyelembe véve. Azok, akik a négyzetes kijelzővel ellátott Meridian modellel szemeznek, már 200 dollárból megúszhatják a vásárlást, a körszámlapos Luna esetében azonban 350 dollárt kell kifizetni a kasszánál. A vállalat már felveszi az előrendeléseket, de a szállítást csak júliusban fogják megkezdeni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward